L’òrgan assessor de l’esport català es reuneix per valorar la situació del sector i conèixer els projectes destacats de diverses entitats

2 minuts de lectura

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha assistit avui a una nova reunió de l’òrgan assessor de l’esport català, que s’ha celebrat al Reial Club de Tennis Barcelona per analitzar l’actualitat del sector i conèixer l’estat de diverses iniciatives d’institucions esportives del país, com ara el projecte esportiu del RCD Espanyol, l’Espai Barça del FC Barcelona, els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i el projecte museístic del Consell Català de l’Esport.

 052web1.jpg_587476849

Després de les paraules de benvinguda del vicepresident del club amfitrió Juan Ignacio Soler-Cabot, i del president de l’òrgan assessor, Josep Maldonado, els assistents han conegut els preparatius dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018,  a través del tinent d’alcalde comissionat de Tarragona 2018, Javier Villamayor, que un cop acabada l’exposició ha lliurat a Maldonado un pin commemoratiu d’aquest esdeveniment internacional.

A continuació, el conseller delegat del RCD Espanyol, Ramon Robert, ha exposat als membres de l’òrgan assessor el projecte esportiu de l’entitat de cara al futur, fruit dels canvis accionarials que hi ha hagut amb el nou lideratge de l’empresari xinès Chen Yansheng. La reunió ha tractat també el projecte de rehabilitació del Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, situat a Barcelona, que està duent a terme el Consell Català de l’Esport (CCE). Mònica Amat, subdirectora general de Gestió i Recursos Humans del CCE; Jordi Vidal, en representació de l’Institut Català del Sòl; l’arquitecte Santi Montes, i Anna Costa i Pep Camps, redactors del projecte museístic, han explicat l’estat dels treballs.

Finalment, per part del FC Barcelona el directiu Jordi Moix ha detallat en què consistirà el complex esportiu Espai Barça, que inclou la construcció del nou Camp Nou, un nou Palau, el trasllat del Miniestadi a l’Estadi Johan Cruyff i altres actuacions que integrin l’activitat del club a la ciutat.

Per cloure la reunió, Gerard Figueras ha intervingut per subratllar el potencial del projecte de remodelació del Museu Colet, i ha explicat els actes que s’estan organitzant per commemorar el 25è aniversari dels Jocs de Barcelona i els 30 anys del CAR de Sant Cugat. El secretari general de l’Esport ha traslladat als assistents la salutació i el desig de Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI) per a les relacions amb el moviment olímpic -absent avui en la trobada-, de celebrar una propera sessió de l’òrgan assessor a la seu del COI, a Lausana. En aquest sentit, també està previst fer-ne una a Tarragona més endavant.

L’òrgan assessor de l’esport català, integrat per persones procedents de l’àmbit de l’empresa, la competició, la gestió i l’organització d’esdeveniments, té com a objectius assessorar a la Secretaria General de l’Esport en relació a les polítiques esportives de Catalunya, col·laborar en les tasques de definició de les prioritats en el desenvolupament dels programes esportius, així com assessorar en la internacionalització i professionalització de l’esport de competició federat i d’alt nivell.