La Generalitat distingeix els mèrits de 53 esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran amb èxits durant l’any 2016

2 minuts de lectura

La Generalitat de Catalunya ha reconegut avui 51 esportistes de l’Alt Pirineu i Aran i 2 clubs, el Cadí Canoe Kayak i l’Associació Esportiva Sedis Bàsquet, que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2016 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

DSC_5741web.jpg_594865017

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, ha comptat amb la participació del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós; l’alcalde de la capital de l’Alt Urgell, Albert Batalla, i el representant territorial de l’Esport a la demarcació, Joan Segura, entre altres autoritats.

Dels 51 guardons individuals, 30 han correspost a esportistes masculins i 21, a femenins. Pertanyen a 18 clubs i entitats, 15 dels quals del mateix territori de l’Alt Pirineu i Aran, i s’inclouen en 7 disciplines esportives o federacions. L’any 2016, entre tots els esportistes guardonats, tant els de categories individuals com els integrants d’equips, es van assolir 24 medalles en Campionats de Catalunya, 58 medalles als Campionats d’Espanya (28 d’or), 4 medalles en Campionats d’Europa (1 d’or) i 3 medalles en Mundials.

És el primer cop que la Generalitat ha organitzat un acte exclusiu de reconeixement dels esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran. Fins ara es  celebrava anualment una sola gala que aplegava els esportistes i clubs de tota la demarcació de Lleida. En aquest acte conjunt s’havia distingit sempre els esportistes a partir dels 16 anys. Enguany, com va succeir en l’acte celebrat a les Borges Blanques a finals d’abril dedicat als esportistes de la plana de Lleida, el ventall d’edat dels guardonats s’ha ampliat i ha inclòs des dels 14 anys (categoria cadet) cap endavant.

Entre els esportistes que s’han distingit avui a la Seu d’Urgell hi ha Laura Orgué (esquí de muntanya i curses de muntanya), Júlia Bargalló (esquí alpí), Kilian Jornet (esquí de muntanya), Lidia Iglesias (esquí de fons), i piragüistes com Núria Vilarrubla i Annebel van de Knijff, entre d’altres. En el transcurs de l’acte, i amb motiu dels 25 anys de l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona, la Generalitat ha reconegut els dos esportistes lleidatans que hi van prendre part. Es tracta dels piragüistes de la zona Marc Vicente i Pere Guerrero.

A tots els esportistes i clubs guardonats se’ls ha lliurat una reproducció de la litografia de l’artista balaguerí Albert Minoves titulada “Cursa de la vida”, elaborada per a l’ocasió. D’altra banda, la Generalitat ha aprofitat l’acte per recordar que la Seu d’Urgell va ser a subseu olímpica el 1992, motiu pel qual Gerard Figueras ha lliurat a l’alcalde Albert Batalla un guardó commemoratiu.

Visita institucional a la demarcació

El reconeixement als esportistes i clubs de l’Alt Pirineu i Aran ha estat l’últim acte del secretari general de l’Esport en terres lleidatanes de la jornada, en què ha mantingut diverses reunions amb institucions i entitats de la demarcació. Gerard Figueras ha començat la visita institucional a la seu de la Diputació de Lleida, on ha tingut sengles reunions amb els organitzadors de la Volta Ciclista a Lleida; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Vila-sana, Francesc Xavier Molins, i finalment, Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida.

A continuació, s’ha desplaçat a Mollerussa, on s’ha trobat amb Toni Reig, director de l’Institut Mollerussa, i Montse Peiretó, delegada a Lleida de la Federació Catalana d’Hípica. Més tard, ha tingut una reunió de treball a l’Ajuntament d’Oliana amb Miquel Sala, alcalde del municipi, i Antoni Reig, alcalde de la Baronia de Rialp i vicepresident del Consorci Segre Rialb, i ha acabat les visites a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, on s’ha reunit amb la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.