Experts de tot el món participen a Barcelona en un curs sobre els avenços de la cardiologia esportiva

1 minut de lectura

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha participat avui en la inauguració del 3r Curs de Cardiologia Esportiva de l’Associació Europea de Cardiologia Preventiva, que es celebra fins demà a les instal·lacions del FC Barcelona.

IMG_1620web.jpg_473883766

Aquest curs és, cada any, una extensió del Congrés de la Societat Europea de Cardiologia, que aquests dies ha reunit a Barcelona més de 32.000 professionals de la cardiologia i que ha permès conèixer els darrers avanços científics sobre aquesta especialitat mèdica. En el curs de cardiologia esportiva s’abordaran, entre altres temes, la prevenció, les morts en el col·lectiu d’esportistes, els efectes de la pràctica esportiva en el cor (impacte positiu i negatiu), etc., amb la presència d’experts de diversos països.

Durant l’acte, Gerard Figueras ha expressat la sensibilitat del Govern de Catalunya tant en el vessant de la millora de la salut cardiovascular de la població en general amb les polítiques de promoció de l’activitat física en totes les franges d’edat, com en l’ambiciós programa dut a terme per la Secretaria General de l’Esport i el Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic, amb el suport del grup Memora, d’screening complert de tots els esportistes catalans d’alt rendiment. Aquest programa s’està generalitzant al món de l’esport federat mitjançant la xarxa de centres de medicina de l’esport acreditats.

El secretari general de l’Esport ha donat la benvinguda a Catalunya als participants en el curs i els ha animat a continuar treballant en el camí d’eliminar el risc de mort sobtada en la pràctica de l’esport. En la presentació, l’han acompanyat Lluís Mont, cap de la secció d’Arítmia de l’Institut Cardiovascular de l’Hospital Clínic i director del curs, i Marta Sitges, directora de l’Institut Clínic Cardiovascular de l’Hospital Clínic i codirectora del curs.