El Consell Esportiu del Baix Llobregat celebra el “I Congrés Juga Verd Play. Els valors també compten” a Cornellà de Llobregat

2 minuts de lectura

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha celebrat avui al Citilab de Cornellà de Llobregat el “I Congrés Juga Verd Play. Els valors també compten”, que ha reunit més de 270 persones i que ha suposat una gran oportunitat per aplegar tots els agents que formen part de l’esport en edat escolar: famílies, professors, mestres, regidors d’esports, tècnics municipals d’esport, entrenadors, monitors, psicòlegs, esportistes i tutors de joc.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha participat en l’acte inaugural, al costat de Sergi Fernández, tinent d’alcalde de Cornellà, i ha presenciat un resum estadístic de les dades que el programa Juga Verd Play ha registrat durant els 5 anys que porta en funcionament.

L’innovador projecte Juga Verd Play és una iniciativa que el Consell Esportiu del Baix Llobregat va estrenar fa 4 anys a la comarca per educar en valors a través de l’esport tots els col·lectius implicats en els Jocs Escolars. El projecte instaura un nou sistema de puntuació en la competició que valora, a més del resultat del partit, l’actitud, el joc net, la cooperació i l’empatia dels jugadors, entre d’altres factors.

Seguidament, l’expert en psicologia de l’esport Pep Marí ha protagonitzat la primera ponència, en què a través de la interacció constant amb els assistents ha exposat la importància de la difusió de valors tant en l’àmbit formatiu com en la vida quotidiana.

El segon bloc del Congrés ha permès fer un treball més específic per grups, dividint els assistents en 3 blocs: els tutors de joc (àrbitres dels Jocs Escolars de la comarca), que realitzaven la seva formació anual dins del programa del Congrés; el professorat d’educació física, entrenadors, i coordinadors de clubs i entitats esportives, i regidors, tècnics municipals d’esports i directius i gerents. En aquest tercer grup, destacava l’assistència de Maria Antonia Barragán, regidora d’Esports de Sant Boi de Llobregat; Montserrat Zamora, regidora d’Esports d’Esplugues, i Joan Manel Parrado, regidor d’Esports de Cornellà de Llobregat.

A la tarda, el programa s’ha reprès amb la ponència de Juanjo Luque, responsable de la gestió de la Residència Masia-Centre de Formació Oriol Tort i del servei d’Educació Emocional de Masia 360 del FC Barcelona, i amb la representació d’un Impro-show a càrrec d’un duet teatral, que a través de la comèdia simulaven accions on els valors eren els protagonistes.

L’última ponència del dia, “El futur dels valors en l’esport”, ha anat a càrrec de Manuel Vizuete, persona amb un gran currículum en l’àmbit de l’educació i l’esport, com a mestre d’Educació Primària, llicenciat en Educació Física, llicenciat en Geografia i Història, doctor en Història Contemporània i catedràtic d’Universitat.

La cloenda del Congrés ha anat a càrrec de Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). En aquesta part final de la jornada, s’ha fet l’entrega de guardons als finalistes comarcals dels premis VEC (Valors Esport i Ciutadania) que atorga la UCEC. El lliurament dels guardons ha anat a càrrec de Jaume Domingo i alguns membres de la comissió directiva del Consell Esportiu del Baix Llobregat, com ara el seu president, Salvador Valls.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!