Tarragona 2018: una mirada apreciativa

1 minut de lectura
Han passat un parell de setmanes d’un esdeveniment esportiu molt important viscut a Catalunya, a Tarragona, una de les capitals del país. Una de les primeres reflexions és que han estat uns jocs molt interessants perquè unien una cultura comuna com és la Mediterrània.

La cultura mediterrània

Una cultura medieval caracteritzada pels Fenicis, els grans comerciants que van obrir la seva cultura a altres pobles. Portem sang d’aquesta cultura perquè som uns bons comerciants.

Gaudim d’una dieta comuna, d’un clima caracteritzat en gran part per la moderació de temperatures, fa poc fred i poca calor, en general, tot i que aquests dies la calor va ser empipadora.

Per tant, des de fa un munt d’anyys ens hem comunicat, empatitzat, dialogat i arribat a acords amb els pobles units pel mar Mediterrani.

MIrada apreciativa als Jocs
Cerimònia de clausura dels Jocs del Mediterrani / Tarragona 2018

Proactiva open arms, l’ONG del Mediterrani

Precisament, aquesta comunicació marítima em fa esmentar la feina realitzada per l’ONG nascuda a Badalona “Proactiva Open Arms”, que salva vides humanes de persones que es llencen al Mediterrani en unes condicions infrahumanes per assolir una vida millor als llocs d’acollida.

Uns socorristes catalans que es llencen a salvar persones. Davant una situació horrible, em sembla una acció impressionant, i mentre escric aquestes paraules, se’m posa la pell de gallina.

A la pàgina web diu: “Posa veu al Mediterrani!!!“. Aquest és l’objectiu que proposen els Jocs: unir una cultura comuna amb l’esport, l’altra activitat que uneix i dignifica a les persones.

Admiració cap al voluntariat

FOTO OFICIAL

Sobre els jocs en particular voldria destacar la feina dels voluntaris que han estat al seu lloc tot i la calor sufocant, atenent qualsevol incidència o petició dels esportistes, àrbitres, seguidors i directius.

Qualsevol esdeveniment seria inviable sense aquestes persones; per tant, tota la meva gratitud i admiració.

L’esport i la cultura uneix els pobles del Mediterrani

En relació als esports en qüestió, vaig ser prop de la piscina, del pavelló i de la pista d’atletisme.

Vaig vibrar amb els partits d’handbol de les seleccions masculina i femenina, dels partits de waterpolo masculins i femenins i de les proves d’atletisme, on a les finals les graderies estaven plenes a vessar.

Les finals d'atletisme amb les grades plenes / Tarragona 2018
Les finals d’atletisme amb les grades plenes / Tarragona 2018

Em sembla per tant, de calaix, felicitar als implicats de l’organització i transmetre la potencialitat que aquest esdeveniment significa per a l’esport i sobretot, per a la nostre cultura Mediterrània que tant ens uneix.