L’Opinió del president de la FCEDF

Com succeeix des de 1960 cada quatre anys, aquest 2016 tindrem una nova edició, la 15a, dels Jocs Paralímpics. Aquesta universalització de l’esport per a persones amb discapacitat que són els Jocs Paralímpics té representació procedent de l’Estat espanyol des de 1968, quan un reduït nombre d’esportistes, la gran majoria de clubs catalans, van fer els primers passos i van assolir els primers èxits, concretats en 3 medalles de plata i una de bronze.

Des d’aquella primera aparició fins als nostres dies, i amb el punt àlgid de participació, medalles i organització de Barcelona 1992, que ha quedat com un referent, els nostres esportistes han sovintejat en el llistat dels millors.

Actualment, des de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física, se segueix treballant per mantenir els mateixos estàndards, sempre des del treball de base en les competicions catalanes i amb la constant incorporació de nous esports. També posant esforços en les escoles d’iniciació i les concentracions de tecnificació.

Ara tenim pel davant els Jocs de Rio, on tornem a comptar amb un nombrós grup d’atletes. I molts d’ells amb bones opcions de medalla, com ara Sarai Gascón, Miguel Luque, Rafa Botello, Jordi Madera, que són punters en les seves proves o altres com Núria Marqués o Òscar Salguero, que cada dia són més a prop de l’elit.


Josep Giménez és President de la Federació Catalana d’Esports per a persones amb Discapacitat Física (web i facebook)

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!