Gràcies, Broncano

2 minuts de lectura
La Resistencia és un dels grans fenòmens televisius dels darrers anys. Un xou televisiu de Movistar+ que arrasa a internet i que compta amb el segell singular de David Broncano, el comunicador d’humor que és en boca de tothom.

De dilluns a dijous cada nit La Resistencia crea un univers propi inconfusible on les entrevistes de Broncano s’han erigit en un fenomen viral pràcticament cada dia. Un format, el de l’entrevista, que capgira completament el model de conversa televisiu habitual entre presentador i convidat. Wikipedia, la pregunta dels diners, el desinterès més absolut pels compromisos promocionals dels entrevistats… una manera de fer que el primer cop et deixa fora de joc i que ràpidament enganxa per la proximitat i la predisposició dels entrevistats. Amb prop de 130 programes emesos, ja fa molt de temps que els convidats van a “jugar” al programa conscients que el tema de conversa serà imprevisible.

Més enllà del fenomen televisiu, la tria dels convidats també és singular. Si bé compta amb algunes cares habituals dels late show, La Resistencia ha centrat la mirada en àmbits inexplorats per un programa de gran audiència. I no ens referim, només, a Fermín Muguruza: música trap, youtubers, e-sports… el món dels millennials al costat d’actors i directors de cinema, cantants, humoristes o esportistes. Com és lògic, és aquest darrer grup el que motiva l’article: més enllà dels noms més coneguts de l’esport de l’estat espanyol, Broncano i companyia sorprenen amb esportistes de tota mena que són referents en les seves disciplines i que formen part del calaix de sastre dels esports minoritaris.

La Resistencia fa una aposta diàfana per tot l’altre esport i també per les dones esportistes, descobrint per a la majoria de la població un munt de campions del món i d’Europa brillants que no sempre tenen presència als mitjans de comunicació. Una finestra oberta que és una arriscadíssima proposta a l’estat espanyol però que encaixa com anell al dit amb Broncano com a presentador. La seva passió per l’esport és evident a cada programa i és capaç, entre broma, pregunta i rèplica, d’apropar-nos a persones de l’esport com probablement ningú més ho pot fer ara mateix.

Aquesta setmana són Sergio Llull i Aymar Navarro els protagonistes de l’entrevista, però n’hi ha hagut molts més durant la temporada i mitja de La Resistencia. En el país del futbol, futbol i més futbol, és una raresa anhelada i benvinguda. Gràcies, Broncano.

Les entrevistes de La Resistencia a esportistes dels Països Catalans