Els Jocs Invisibles de la Joventut, minut a minut, a TV3

1 minut de lectura

Si mirem de buscar al portal de notícies de la CCMA, el 3cat24, els resultats dels Jocs Olímpics de la Joventut que s’estan disputant a Buenos Aires, no trobarem res. Tot i que ahir diversos dels nostres atletes van aconseguir bons resultats, es van classificar a finals i van posicionar-se com a referents de cara el futur, sembla que no interessa.

La competició d’escalada, a Buenos Aires / Youth Olympic Games

Bé, si que es parla de Buenos Aires 2018, menteixo. I es fa per dues notícies qüestionables. La primera és destacar la presència a la capital Argentina dels nens tailandesos que es van quedar tancats a una cova fa uns mesos. La segona per la, podríem dir absurda, validació que el COI ha fet de la candidatura pels possibles Jocs d’Hivern. I dic absurda perquè un tràmit no ha de ser notícia, a no ser que el que busquis sigui condicionar la opinió pública, i menys si tens a 29 atletes dels Països Catalans deixant-se la pell en uns jocs que poc tenen a envejar als d’Estiu o Hivern que coneixem. Per infraestructura (hi ha Vila Olímpica, un impecable servei de Premsa, busos llançadera, canals de streaming en directe – que haurien de millorar, però, etc…) i per pressupost, mes de 400 milions d’euros invertits.

TV3, al marge dels Jocs

Però no interessa. Potser si fan medalla, potser si cauen o passa alguna desgràcia aliena a l’esport. Ahir migdia, el TN va parlar de dos jugadors del Barça, la selecció espanyola de futbol, el Girona, la tan catalana NBA, rallies i els nens de Tailàndia. Dels nostres, ni piu. És igual que entrenin al CAR, és igual que com a societat invertim en ells. Els invisibilitzem. Els amaguem. La Marina, en Robert, l’Anna, la Cristina, la Maria, no són ningú. TV3, un cop més, no és la nostra.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!