Continuem saltant enrere

1 minut de lectura

Massa sovint, quan parlem d’esport fem referència al futbol, a la competició, al negoci o a l’espectacle. Som molts els que vivim amb incredulitat com la pilota i totes les polèmiques artificials que l’envolten s’enduen minutades als mitjans públics i privats del nostre país mentre qüestions essencials per a les nostres vides en comú són deixades de banda des del periodisme o bé relegades en un segon pla.

L’esport, però, també és territori de vivències intenses i està farcit d’històries que el vinculen amb realitats de tota mena. Lluny del resultadisme, la pressa i totes les necessitats del capitalisme, hi ha espai per a les històries de lluita i de compromís.

La Fosbury hem estat els encarregats de coordinar els continguts de la doble pàgina d’esports dels 26 números publicats en paper aquests darrers sis mesos a la Jornada. En el país del futbol, futbol i més futbol, el diari Jornada ens ha regalat l’oportunitat d’obrir la finestra a tot l’altre esport i donar cabuda a més de 30 disciplines diferents en aquests sis mesos de lectura de cap de setmana.

Hem procurat fer una mirada crítica als vincles de l’esport amb el poder econòmic i polític, i combinar la competició i els grans esdeveniments amb accions solidàries i compromeses de protagonistes d’orígens, edats i gèneres diversos. L’esport és cosa de tots i totes, i és útil quan ens transforma. Així l’entenem i d’aquesta manera l’hem intentat dibuixar per a tots vosaltres.

A la Fosbury continuem saltant enrere. Esperem que ben aviat el salt torni a ser compartit amb la gent que ha fet possible el diari Jornada.

Podeu consultar els reportatges més rellevants publicats al Diari Jornada durant els darrers 6 mesos clicant aquest enllaç