Volei platja contra handbol, un experiment esportiu

1 minut de lectura
Als Països Baixos han aprofitat l’estiu per fer un nou experiment esportiu.

La fusió de disciplines esportives diferents, de vegades, ha afavorit l’aparició de nous esports. Alguns, com el triatló o el pentatló modern, són la simple successió d’esports diferents, amb les seves pròpies normatives. D’altres s’inspiren en moviments o elements de diversos esports per conformar una nova modalitat per jugar i competir. En aquest segon grup entraria l’experiment que han dut a terme a Holanda tres estrelles del país: Tess Wester, la portera titular de la selecció neerlandesa d’handbol (i la millor portera del campionat del món de 2015), i la parella de volei platja formada per Robert Meeuwsen i Alexander Brower, medallistes als Jocs Olímpics i campions del món de 2013.

Tots tres són els protagonistes d’un experiment curiós: un duel de volei platja contra handbol a priori impossible. La mecànica és relativament simple: cadascú juga al seu terreny de joc amb les regles del seu esport: Tess Wester, doncs, defensa una porteria d’handbol i ha d’evitar que li marquin gols. A l’altra banda de la pista hi ha els dos jugadors de volei platja, sobre la sorra, amb l’objectiu de passar la pilota de volei per sobre la xarxa habitual. L’únic canvi arriba aquí: l’interès dels jugadors de volei no només és passar la pilota sobre la xarxa, sinó que l’han d’enviar dins la porteria d’handbol.

Un duel directe que els esportistes han penjat a la xarxa amb un ampli ressò al seu país i que a La Fosbury, expectants per totes les singularitats esportives, hem optat per fer-ne ressò. Al millor de 10 punts… qui guanyarà l’enfrontament directe?

El vídeo del duel directe: volei platja contra handbol