Els rècords més absurds del món (3): surf de neu a tot gas

2 minuts de lectura
La passió per la velocitat més pura té un munt d’exemples esportius arreu del món.

Des de les curses dels 100 metres llisos fins als esquiadors especialistes en velocitat i que són capaços de superar els 250 km/hora amb vestits aerodinàmics. Per aquest motiu sempre hi ha gent amb ganes de superar els rècords de velocitat en qualsevol disciplina: el que fa un servei més ràpid en el tennis, el que bateja una pilota de beisbol amb més força, el corredor de futbol americà que és capaç d’arribar abans que ningú a la iarda 40… tots ells són reconeguts gràcies a la singularitat que els fa únics. Altres procuren amb mesos d’entrenaments específics que els seus reptes acabin inclosos en el llibre dels rècords Guinness, un producte enamorat de les categories “els més…” i que ja fa temps va captar l’atenció del britànic Jamie Barrow.

“Des que era un nen sempre havia volgut inscriure el meu nom al llibre dels rècords Guinness. Quan vaig establir el primer rècord, ràpidament en vaig voler aconseguir de nous. Vull descobrir on són els meus límits”

Amb aquesta declaració d’intencions Jamie Barrow ha esdevingut el rider més ràpid del món en surf de neu. Tot i que va començar testant la seva velocitat en solitari a les pistes d’esquí i en fora pistes regulats, ja fa temps que la persecució de la fama i l’eternitat l’han portat a complicar força més les seves actuacions. El passat 19 de febrer va assolir el darrer rècord de la seva trajectòria: en la insòlita categoria de trajecte d’anada i retorn, 149,65 km/hora surfejant sobre la neu, amb un pic màxim en el primer tram de 151,57 km/hora.


En tots dos casos, registres que superen tot allò que havíem vist fins ara. Ho ha explicat a l’Adrenaline:

“Tinc nous projectes en ment. Nous rècords del món i altres idees esbojarrades, sempre amb la meva taula de surf de neu. El meu proper objectiu serà superar la barrera dels 200 km/hora”

Òbviament, en tractar-se d’un rècord darrere d’un cotxe, la marca comercial (Maserati) ha volgut lluir cavalls i acceleració: “des que ens va explicar el projecte vam saber que hi volíem estar involucrats. És una oportunitat d’or per mostrar totes les qualitats del nostre vehicle i estem expectants per saber què té entre mans en Jamie de cara al futur“.

El rècord darrere un avió, l’espectacle de la velocitat

Barrow ja havia protagonitzat un rècord del món en la mateixa disciplina de velocitat sobre una taula de surf de neu fa tres anys en superar els 125 km/hora lliscant per una superfície plana i lligat a una avioneta que actuava com el gos que tira d’un múixer en una cursa de canicròs, però amb molta més tensió. Les imatges d’aquell primer rècord, certament, són espectaculars:

Voleu conèixer altres rècords del món sense solta ni volta?