El parapent impossible de Jean Baptiste Chandelier

1 minut de lectura
El parapent ofereix a molta gent un moment d’adrenalina i de pau únics. El plaer de volar i de dominar el vol gaudint del paisatge sempre va lligat amb l’adrenalina de no tocar de peus a terra.

Els especialistes d’aquesta disciplina, però, no en tenen prou amb el vol clàssic i porten el parapent cap a nous horitzons. És el cas del francès Jean Baptiste Chandelier, que cada poques setmanes penja un vídeo meravellós a les xarxes socials.

Chandelier porta més d’una dècada oferint vídeos impressionants amb el parapent arreu del món. És una referència indiscutible per als amants dels esports aeris i probablement té un llindar del risc diferent al de tots nosaltres. Aventura rere aventura s’encarrega de demostrar que el parapent, ben dominat, pot ser una eina fantàstica per descobrir nous racons… tocant pràcticament el terra. Els seus vídeos acumulen milions de visites perquè són, senzillament fascinants. Bones idees i localitzacions, excel·lent qualitat d’imatge i so i el seu talent són els ingredients del seu èxit viral. Probablement la millor manera de conèixer les seves proeses és veure el vídeo “Touch”, publicat fa més de quatre anys i en què el podem veure, entre altres coses, conduint per la carretera amb el seu parapent:

Els seus projectes l’han portat a gaudir del desert, de la neu, del mar i de les muntanyes dalt del parapent, sempre ben a prop de terra, amb maniobres per a molts perilloses i que per a ell no deixen de ser el pa de cada dia. El vídeo que el va llançar a la fama va ser Urban Side, una aposta urbana que deixava atònits a tots els vianants:

Volar, un somni compartit

Enamorat del que fa, vol contagiar la passió per volar als seus seguidors: “l’objectiu és compartir la sensació de volar més enllà dels pilots de parapents. Voler volar és un fet universal, siguis d’on siguis, tinguis els recursos que tinguis. Amb el parapent és possible volar perquè és barat. És màgic“. Si encara no el coneixíeu, us convidem a descobrir-lo també a la neu, on va gravar un magnífic vídeo amb Luc Alphand (esquiador i pilot de ral·lis) que aquesta setmana ha reviscolat de nou a les xarxes socials