Lizzie Armanto: 360 amb l’skate

1 minut de lectura
Tony Hawk és la gran icona del món de l’skate. L’home-marca capaç d’innovar dalt el monopatí i de ser conegut arreu del món.

El nord-americà nascut el 1968 va revolucionar el món dels esports urbans amb nous trucs i reptes impossibles, sí, però especialment va fer-ho a través del seu control de l’àmbit mediàtic i del negoci. Tony Hawk ja fa anys que és una marca consolidada que molta gent coneix a través de les xarxes socials, de videojocs o de films. Una trajectòria sòlida sobre el monopatí, a més, l’ha convertit en un model a seguir per als millors especialistes del segle XXI que han optat per seguir la seva estela.

Com acostuma a passar en els esports urbans, les dones han tingut una entrada lenta en la pràctica de l’skate. No vol dir, però, que no n’hi hagi moltes amb habilitats més que contrastades i amb un palmarès construït recentment gràcies a l’aparició de competicions que finalment els han obert les portes. Lizzie Armanto, que es dedica a l’skate des de 2007, és un dels noms més coneguts de l’skate femení. Campiona de diverses cites rellevants (va endur-se el primer or de la història als X Games de Barcelona de 2013) i premiada en més de 30 ocasions pels seus èxits esportius, ja fa temps que somiava en replicar el 360 mític de Tony Hawk.

El 360 en vídeo

Lizzie Armanto ho ha aconseguit aquesta setmana. És la primera dona de la història en fer-ho. El loop anhelat va arribar després de molts intents i de caigudes de tota mena, però sorprèn la sensació de “facilitat” quan aconsegueix completar-lo amb èxit.

https://www.youtube.com/watch?v=DBeqMdtHDR8

El moviment des d’una altra perspectiva:

Recomanem la lectura de l’entrevista-reportatge a Lizzie Armanto publicada a Thrasher Magazine. Una gran manera de veure que és a través de l’esforç i d’intentar-ho per tots els mitjans que els grans reptes poden acabar fent-se realitat.