Heather Arneton, l’atleta de 14 anys que salta més de 6,50 metres

1 minut de lectura

Heather Arneton. Va néixer el 27 de juliol de 2002, té 14 anys i un futur immens en l’atletisme. El seu entrenador, Antony Yaïch, ja ha pronosticat que serà campiona olímpica. Al diari Le Parisien ha afegit: “no estic boig fent aquest pronòstic”. I el cert és que no ho sembla pas, no. Diu que “no he vist mai un fenomen similar”.

La relació entre els dos va començar fa un parell d’anys, quan Arneton en tenia 12 i es va presentar acompanyada del seu pare als entrenaments de Yaïch. A priori el tècnic francès va descartar la seva presència perquè només entrena adults, però va decidir fer-li una prova i va al·lucinar. Des d’aquell moment Arneton no ha parat de progressar i brilla en proves de velocitat explosiva (té el rècord francès en 50 metres de la categoria), en triple salt (se’n va més enllà dels 12 metres) i en llargada, és clar. Yaïch va dir tot això el mes de desembre, després que Heather Arneton saltés 6,42 metres.

La marca mínima per a l’europeu

Després d’aquella petita proesa Arneton ha anat més enllà. Poques setmanes després ha estat capaç de portar el rècord mundial fins als 6,57 metres per deixar a tothom bocabadat. Si necessiteu posar context a la marca, dues dades: ja té la marca mínima per a disputar l’europeu de Belgrad del proper mes de març. No hi podrà anar, perquè encara no té els 16 anys mínims establerts per la IAAF per poder-hi participar (ni els 15!). La segona: és la segona millor marca mundial de la temporada. No en categoria cadet ni júnior. La segona millor marca mundial absoluta.

Queda clar que la francesa té un futur esplendorós. El seu tècnic en destaca l’ètica de treball i les ganes de millorar. Tot i ser molt jove, si manté aquesta base i l’atenció mediàtica no la distreu, Arneton podria ser un dels grans reclams esportius de l’atletisme mundial a partir de 2019. De moment, ens ofereix uns salts magnífics.

https://www.youtube.com/watch?v=YBVlxtc0O4U