Gimnàstica rítmica a ritme d’Star Wars

1 minut de lectura

Fa uns quants mesos us explicàvem que el poder d’atracció de la saga d’Star Wars havia arribat a l’esport. Fèiem un recull de vídeos curiosos i agraïts vinculats a les històries de Lucas i companyia. Ara n’ha aparegut un de nou que, sens dubte, mereix un lloc d’honor en aquesta llista. L’equip de gimnàstica rítmica de l’Azerbaidjan ha decidit posar-se a la pell dels mítics Stormtroopers i fer-los lluir amb les cintes, les pilotes o les maces. El vídeo juga amb una edició rodona i amb l’aparició i desaparició constant del personatge més temut de la saga.

La rutina d’Star Wars és una aposta promocional per donar a conèixer l’esport, tal com indica Farid Gayibov, secretari general de la Federació de Gimnàstica d’Azerbaidjan: “Les pel·lícules d’Star Wars són molt populars entre les generacions més joves i per a les nostres gimnastes ha estat una oportunitat de mostrar el seu esport d’una manera diferent. Esperem que el vídeo ajudi a atreure més joves cap a la gimnàstica“.

Un equip punter

La gimnàstica és un dels esports en què Azerbaidjan és capaç de lluitar per posicions de prestigi en les grans cites internacionals. Aquest cap de setmana, coincidint amb el llançament del vídeo, l’equip caucàsic va penjar-se la medalla de plata en l’All Around disputat a Thiais, a França. En aquesta cita es van penjar dos ors en proves d’elements. Un vídeo promocional, doncs, que ha de servir per atraure l’atenció d’arreu del món i donar a conèixer el talent d’Ayshan Bayramova, Zeynep Celep, Diana Doman, Aleksandra Platonova i Siyana Vasileva.

Aquest equip no va poder classificar-se per als Jocs de Rio de Janeiro. Al Brasil, de fet, només van poder enviar una gimnasta que va acabar al 9è lloc de la general. Ara, les joves gimnastes de l’Azerbaidjan confien en poder ser presents a Tòquio 2020. Que la gimnàstica us acompanyi!

https://www.youtube.com/watch?v=LEaSk721roE