Chinanu Onuaku (Houston) llença els tirs lliures… de cullera!

1 minut de lectura

El pivot Chinanu Onuaku, de 19 anys i escollit al draft per Houston aquest estiu, va anotar els seus primer tirs lliures per al seu nou club davant Nova Orleans, d’una forma poc convencional: de cullera.

El jove pivot va aconseguir-ho a la Xina, en la gira de pretemporada que els enfrontava als Pelicans de Nova Orleans (116-104), i ho va fer amb aquesta curiosa mecànica. I no és casualitat: Onuaku ho ha treballat a nivell tècnic amb Rick Pitino, el seu entrenador a la Universitat de Louisville. Això li ha permès millorar significativament les estadístiques: d’un 47% en la seva primera temporada a la NCAA a un 55% durant el seu segon any. La progressió positiva continuarà en la seva temporada de debut a la NBA?

Un mètode amb antecedents llunyans

Des de Rick Barry, superestrella de l’NBA de la dècada de 1970, que el llançament de cullera no es veia al parquet. I això que va acabar la seva carrera amb un èxit notable (89,3%). Si aquesta tècnica funciona, podria inspirar altres grans jugadors que no veuen en el tir lliure el seu aliat. A Dwight Howard (48,9%), DeAndre Jordan (43,0%) o Andre Drummond (35, 5%) potser els aniria bé.