L’Emmarcat: Stephen Williams

2 minuts de lectura

Aquests setmanes ens estem dedicant ja a repassar les plantilles dels equips de cara al 2019. La majoria dels equips ja estan tancats o a punt de fer-ho. Com a qualsevol esport, any a any un nombre gros de corredors ben joves arriben a un gran equip disposats a fer-se un forat dins el pilot internacional. Sovint aquests noms ens sonen poc o gens, ja que venen directament de categories de formació. L’altre dia repassant el Bahrain Merida ens va sortir el nom d’un jove britànic que ha fet un notable 2018. Anem a conèixer-lo amb més profunditat: Stephen Williams.

L’Stephen, o Stevie com és més conegut va néixer el 6 de juny del 1996 a Aberystwyth, una localitat costanera del nord de Gal·les, per tant actualment te 22 anys. De petit practicava diversos esports, sobretot futbol i fúting. Una lesió però el va obligar a provar esports més aeròbics i per uns Nadals li van regalar una bicicleta i va començar a provar-ho, però no va ser fins el 2013, el seu primer any de junior, que va començar a prendre-s’ho seriosament. Va unir-se a l’equip formatiu Teamwallis Racing Team i va aconseguir diverses victòries regionals i va córrer també per l’Europa continental. Va entrar també en el programa de desenvolupament British Cycling i va participar de ciclisme en pista també.

El 2014 el va córrer Club NFTO. Va seguir competint en proves nacionals, amb resultats discrets als rankings finals, destacant un 12è lloc al Tour de Gal·les guanyat per Eddie Dunbar. Participa dels mundials de Ponferrada amb la selecció sense destacar-hi. El 2015 fa el pas a sub23 amb un altre equip: e Pedal Heaven RT i serà el primer any que es col·loca en primera línia nacional. Acaba l’any el 5è del ranking sub23 destacant el campionat nacional de Gal·les i córrer proves elit a nivell UCI com els nacionals i el Velothon Wales. Córrer també amb la selecció el Tour de l’Avenir com a gregari.

EL 2016 fitxa per l’equip continental britànic JLT Condor. Això li permet ampliar i internacionalitzar el seu calendari. Cal destacar un 3r a la General de la New Zeeland Cycle Classic o 22è al Tour de Yorkshire. Aquell any no participa de la selecció. El 2017 fa una passa endavant important i fitxa per l’acadèmia formativa holandesa SEG Cycling, on s’ha format Fabio Jakobsen. Comença l’any de manera regular i és a les Ardenes on demostra el seu millor nivell. Es perd la Lieja per malaltia però queda 2n a la Fletxa Ardenesa amb tots els millors sub23. A la seva 1a volta per etapes muntanyosa, la Ronde de l’Isard, acaba 11è a la general. Corre també el Giro i Valle d’Aosta sense tant bons resultats.

El 2018 l’equip fa una aposta per ell. El 3r any de sub23 i líder clar per la muntanya Stephen Williams aconsegueix dos grans resultats: després de ser 9è a la Lieja i mostrar-se molt regular a altres proves guanya la General de la Ronde de l’Isard enduent-se dues etapes de muntanya. Tot seguit arriba el Giro i guanya una etapa i es vesteix un dia de rosa, per acabar sent 5è a la General després de ser un dels animadors de la carrera junt amb el seu company Mark Donovan. A l’Avenir fa de gregari de Donovan i finalitza a l’any amb el mundial on li toca treballar també.

Després d’aquest bon 2018 li toca fer el salt al World Tour, de la ma del Bahrain. L’Stephen Williams és un corredor que, fora d’aquest darrer any, mai ha estat a la primera plana esportiva i sempre ha tingut corredors un o dos anys més joves que el passaven per davant. Tot i això, és innegable que la seva progressió està sent molt bona. Ells es considera un escalador, que te predilecció per les rampes curtes i dures, ja que té un bon final. És un corredor espigat: 1,84 i 59Kg i a la Gran Bretanya ja el comparen amb Dan Martin. Veurem dins al World Tour cap a on es va perfilant, nosaltres l’anirem seguint, com fem amb tots.