L’Emmarcat: Simone Consonni

Simone Consonni és un corredor de 22 anys de la regió de Lombardia a Itàlia. A diferència d’altres corredors de la seva generació, aquest jove sprinter no farà el salt al professionalisme fins al 2017, quan correrà amb el mallot del TJ Sport, l’antic Lampre a la categoria World Tour.

Les temporades 2011 i 2012, sent encara molt jove, les va córrer a l’estructura italiana Team Immobilare Aurea, amb aquest equip va aconseguir 2 top5 a carreres italianes i va ser el 14è al Campionat Europeu Junior del 2012.

L’any següent entra a l’estructura italiana Team Colpack, que no deixarà fins l’actualitat. Durant aquesta etapa de 4 anys, també participa de proves en pista, on assoleix un bon nivell es converteix en Campió nacional d’Omnium el 2013 i 2015, d’Scratch el 2015 i de Madison el 2014 i 2015.

En Carretera col·lecciona un bon grapat de victòries al circuit italià. El 2014 en sumà un total de 5 on destaca el Giro de l’Emillia sub23. El 2015 fa un gran any, suma un total de 7 victòries i participa de la copa del món sub23 amb la selecció italiana, allà aconsegueix una victòria de prestigi: la Côte Picardie (França). A més a més, fa el 7è a la Copa deggli Etruschi (1.1), 3r a la regularitat del Tour de l’Avenir i 2n al Mundial sub23 de Richmond! Per poc no el veiem a dalt del podi, va perdre el mà a mà enfront del francès Ledanois.

El 2016 Simone Consonni aconsegueix “tan sols” 4 victòries, però el seu calendari puja de nivell i ja no participa a totes les curses de la copa del món sub23. Guanya el Troffeo Città di San Vendemiano. Es converteix en campió nacional sub23 i participa a més carreres professionals: 5è a GP Bruno Beghelli (HC) i 13è a Etruschi. Fa el 37è al campionat europeu sub23 i acaba la temporada a Qatar, on no té sort i queda lluny de les medalles.

L’any vinent el veurem a la primera fila del ciclisme mundial, en una estructura que cuida la pedrera italiana, l’exemple és que, junt amb ell, fan al salt al WT joves italians com Ganna, Troia o Zurlo.

Frisem per veure que ens oferirà el seu futur!

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!