L’Emmarcat: Maximilian Schachmann

4 minuts de lectura

Darrerament potser ens estem fent una mica pesats presentant-vos corredors que corren per el Quick Step, però es que l’acumulació de joves talents que ha creat l’equip belga és, simplement espectacular. Avui us portem un corredor que ja ha brillat aquesta temporada, la seva 2a al World Tour, per tant, seguint la tradició la que definirà si seràs un gran corredor o et quedaràs com a gregari. L’emmarcat d’avui és Maximilian Schachmann.

En Maximilian, Max per els amics i companys, va néixer a la capital alemanya, Berlin, el 9 de gener del 1994, per tant ha fet fa poques setmanes els 24 anys. Amb 11 anys d’edat, en Max es va iniciar al mon del ciclisme al club ciclista Berlin Marzahn, un humil barri situat a l’est de la ciutat. La primera carrera que va córrer ja va ser 3r i això el va enganxar a l’esport. De jove va compaginar la bicicleta amb el futbol, tot i que es va quedar amb el ciclisme ja que ell volia molt esforç físic.

En la seva etapa formativa es va començar a especialitzar en la contrarellotge, ja que era un dels seus principals forts la resistència, consistència i potència sobre la bicicleta. Els seus 2 anys de junior els córrer amb l’equip formatiu del seu barri. Més enllà de bones actuacions a carreres nacionals i internacionals juniors, també, aconsegueix ja resultats molt importants a escala nacional. EL 2011, amb 17 anys recent fets queda 2n al nacional en ruta i 39è a l’europeu. El 2012 realitza un calendari encara més complert amb la selecció participant de les millor proves continentals. Ronda el top10 de diverses generals i als campionats contrarellotge fa les millor actuacions: 9è als europeus i 3r als mundials de Valkenburg.

A la seva etapa sub23 realitza el salt al professionalisme de la ma de l’equip continental alemany Thuringer Energie Team. Aquell any de dbut acumula 3 top10 a contrarellotges de proves menors continentals o de la Copa de les Nacions, destacant un 2n lloc al pròleg del Giro del Valle d’Aosta. Als campionats torna a fer bones actuacions repetint un 9è a l’europeu sub23 i 12è al mundial de Florència.

EL 2014 fa un canvi d’equip i fitxa per l’equip filial de l’antic Giant Shimano, també de categoria Continental. Aquell 2014 tampoc aconsegueix cap victòria, però es queda altra vegada molt proper i realitza moltes actuacions de mèrit. Torna a rondar el top20 a totes les generals de les carreres on participa amb alguns top10 a les contrarellotges. També es demostra un corredor potent per a clàssiques acumulant un reguitzell de top20 allà on participa. On aconsegueix els millors resultats torna a ser als campionats contra el crono: aquell any en Maximilian Schachmann seria 2n al nacional, 5è a l’europeu i 5è també al mundial.

Per al 2015 torna a canviar d’equip, i canvia d’equip filial. Fitxa per l’equip de desenvolupament del que és el seu actual equip, llavors anomenat AWT-GreenWay. Tot i fer un any molt regular, sempre entre els millors allà on corre, tant amb l’equip com amb la selecció, li costa molt rematar. Els seus millors resultats en proves per etapes son un 3r i 4t lloc e etapes d’alta muntanya a Alsace i al Valle d’Aosta. Segueix acumulant bons llocs a les contrarellotges i aquest any si es penja 2 medalles molt importants: un bronze als europeus i una plata als mundials de Richmond darrere Wurtz Schmidt.

El seu darrer any com a sub23, el 2016, l’inicia disposat a sumar alguna victòria de prestigi i no quedar-se sols amb bons llocs. Inicia l’any amb la seva regularitat que e caracteritza, però se li escapen les victòries: podis a etapes d’Alentejo, Triptique des Monts et Chateaux i Tour de Bretagne. A casa, al Tour de Berlin, fa 2 2ns llocs a etapes i també a la general darrere el seu company Cavagna. A partir del juny però, trenca amb el seu malefici i aconsegueix la victòria al nacional sub23 contrarellotge. Sembla que li dona forces aquesta victòria ja que tot seguit guanya una etapa en final en Alt i fa 7è de la General al Valle d’Aosta i s’endú la General del Tour d’Alsace al guanyar l’etapa reina. A l’Avenir fa 8è a la crono però no passa d’un 27è a la general i rossa la glòria als mundials de Doha al quedar-se a 18” de Mathis en la contrarellotge.

Maximilian Schachmann, talent de futur

Aquest espectacular any l’avalen per fer el salt al primer equip, junt amb els seus companys Enric Mas i Rémi Cavagna de cara el 2017. En el que és la seva 2a carrera ja acaba el 10è a Le Samyn. Participa com a gregari a la Volta i Ardenes i a Romandia aconsegueix el 2n lloc a la general de joves després de ser 4t al pròleg i 5è jove a Califòrnia al fer 6è a la contrarellotge. EL juny torna a ser un bon mes per ell al fer 4t al ZLM Tour i quedar 4t i 5è als nació al contrarellotge i ruta respectivament. Malauradament, una malaltia durant el Tour de Polònia l’impedeixen acabar el seu any de debut al World Tour i córrer la Vuelta. Un any molt regular com hem pogut comprovar.

Aquest 2018 Maximilian Schachmann ha tornat amb més forces que mai i així ho està demostrant. Va co-liderar l’equip a Algarve finalitzant 7è a la general i va quedar 2n a la Clàssica de l’Ardeche darrere l’exhibició de Bardet. Aquest corredor de 1/83m i 70Kg està rondant la seva 1a victòria al World Tour i no dubtem que no tardarà gaire en aconseguir-la.