Catalunya es queda sense la Ryder Cup 2022

La competició de golf entre europeus i americans se celebrarà a Roma

La Ryder Cup del 2022 es disputarà al Marco Simone Golf and Country Club, situat a 17 quilòmetres de Roma, segons s’ha donat a conèixer avui. La seu de la competició bianual entre golfistes nord-americans i europeus és un d’aquells anuncis que periòdicament centren l’atenció de les ciutats aspirants. No és una elecció olímpica, però el ritus i l’expectació s’hi assemblen. Catalunya ha perdut l’oportunitat d’acollir una de les cites esportives de més envergadura a escala mundial i ho ha fet de manera sorprenent perquè es donava per favorites a les candidatures d’Alemanya i la de Barcelona-Costa Brava que era la bandera rere la qual el PGA Golf de Caldes de Malavella aspirava a la competició.

Font: www.rydercup.com

Font: www.rydercup.com

La competició es disputa cada dos anys alternativament entre Estats Units i algun país europeu, motiu pel qual un cop perduda l’oportunitat de 2022, el PGA de Caldes podria tornar a aspirar a la nominació de cara a l’edició de 2026. És d’esperar que per llavors es mantingui l’entesa entre administracions per optar a un esdeveniment esportiu de primera magnitud. L’última edició europea del 2014 va comptar amb1.800 voluntaris i va arribar a 183 milions d’espectadors. Les administracions havien avalat 18 milions d’euros del pressupost total de 40 que es calcula que hauria tingut la competició si s’hagués celebrat al nostre país.

 La Ryder Cup del 2022 era una de les puntes de llança de la política d’apostes turístiques en base a grans esdeveniments esportius i, setmanes enrere, no van faltar al voltant de la candidatura algunes polèmiques per l’stand-by al que el nou govern de l’Ajuntament de Barcelona havia sotmès a apostes d’aquest nivell. Les grans apostes municipals, però, s’estan mantenint. L’impacte econòmic de la Ryder es preveia en més de 1.300 milions d’euros.

Ja tenim aquí la Fosbury 34!