Sabadell 19-20 d'abril del 2019. Euro League Women Final Four al Club Natació Sabadell. Foto: MIGUEL LÓPEZ MALLACH per Fosbury. cat

Volen cantar repòquer

2 minuts de lectura
Bufen aires de canvis al waterpolo femení però el Sabadell no ha dit l’última paraula. Sembla que hi hagi qui li tingui ganes, com si fos una mena d’antic règim al que cal arxivar a la carpeta dels millors records de l’esport català. I no, a la co-capital del Vallès tenen corda, tenen fam i ara, a més, ganes de reivindicar-se. I la jugada que es plantegen aquest vespre és de les que dona entitat al palmarès.

L’Astralpool CN Sabadell té aquesta nit una altra cita amb la història. Les noies de David Palma s’enfronten amb l’Orizzonte Catània italià a la recerca d’una nova Supercopa d’Europa per afegir a les seves vitrines. El duel es disputarà en la piscina vallesana de Can Llong entre els campions de l’Eurolliga i del LEN Trophy. I les vallesanes, precisament com amfitriones i propietàries de la copa més preuada, són les clares favorites.

Favorites i a casa

Quatre trofeus de supercampiones del vell continent li donen a l’Astralpool Sabadell el distintiu de favorites. Ara li toca a Can Llong d’oferir la seva millor versió, amb les graderies plenes que en altres ocasions ja han fet volar les locals a dins de l’aigua. Amb el factor camp a favor, les sabadellenques sempre parteixen des d’un graó per sobre.

El renovat equip vallesà vol cantar el repòquer, vol completar els cinc ditets de la mà. I davant tindrà un Catània gens fàcil, que ningú espero cap passeig perquè les italianes són bregades en competició continental i, precisament, l’equip que ha canviat una muda completa de pell competitiva és el català. Ha passat poc més de mig any des que la mateixa piscina de Can Llong va veure una altra Copa d’Europa guanyada per l’equip-llegenda. Aquest és l’esperit que avui implora una plantilla força diferent. Un equip que està fart de recomptar les baixes que el sacsejat mercat de fitxatges va propiciar. Que fins i tot necessitaria aquesta Supercopa per afirmar-se. Les reines segueixen sent elles.

Sabadell 19-20 d’abril del 2019. Euro League Women Final Four al Club Natació Sabadell. Foto: MIGUEL LÓPEZ MALLACH per Fosbury. cat
La Supercopa europea seria el primer títol d’aquest any pel Sabadell, ja que la Supercopa espanyola la va guanyar el Mataró, així com la catalana.

Fora dubtes!

A Sabadell tenen ganes d’enterrar els dubtes que s’arrosseguen després de dues derrotes inusuals a la lliga, on portaven nou anys sense conèixer el gust amarg de la pèrdua. Precisament sembla que la competició europea pot exercir de revulsiu per les Maica García, Laura Ester, Mati Ortiz  i companyia. Una generació de palmarès infinit fins ara, un sac on hi caben més copes com la d’aquest vespre.

Sabadell 19-20 d’abril del 2019. Euro League Women Final Four al Club Natació Sabadell. Foto: MIGUEL LÓPEZ MALLACH per Fosbury. cat

 

L’any passat, bon precedent

El precedent més recent entre els dos equips que avui es confronten data de la passada temporada, quan Sabadell va deixar fora a les sicilianes de l’Eurolliga en quarts de final (9-12 en l’anada a Itàlia i 11-11 en la tornada a casa). Convé destacar que el quadre italià té una Supercopa guanyada però ja fa onze anys d’aquella conquesta. El Sabadell va perdre la primera que va disputar davant el Recco, però va guanyar les tres següents de manera consecutiva i després en va afegir una quarta. Té el pòquer, avui vol el repòquer.

CN Sabadell – Catània
Dimarts 26. 19.30 (El partit es podrà seguir en streaming aquí)