/

Ona Carbonell i Laura Ester, millors esportistes europees de 2019

1 minut de lectura
El màxim organisme dels esports aquàtics europeus reconeix els mèrits assolits pels esportistes catalans durant els darrers dotze mesos.

La dotzena edició dels Premis LEN ha tornat a ser generosa amb l’esport català. Després d’un any marcat per la celebració dels mundials de les disciplines aquàtiques gestionades per l’organisme (des dels salts d’aigua al waterpolo) fins a cinc esportistes catalans han format part del quadre d’honor dels guardons. Amb Katinka Hosszú i Adam Peaty dominant de nou els premis en natació i rebent un suport majoritari dels membres de la LEN i de les diferents federacions estatals amb dret a vot, la presència catalana als premis s’ha viscut en dues disciplines d’èxit a casa nostra com la natació artística i el waterpolo.

Ona Carbonell ha estat premiada per segona vegada en cinc anys com a millor nedadora de natació artística després d’endur-se el 36,4% dels vots en un any marcat pel seu doble subcampionat mundial i per l’anunci d’una retirada de la competició pocs mesos abans de l’arribada dels Jocs de Tòquio. La barcelonina ha deixat enrere les dues russes i favorites al guardó i rep un nou reconeixement a una trajectòria que l’ha portat a ser la nedadora amb més medalles de la història dels mundials en la seva disciplina. En natació artística un altre nom destacat és el de Pau Ribes, que ha sigut un dels tres finalistes en la votació i malgrat ser tercer s’ha endut un 23,8% dels vots per ser el millor nedador d’artística de 2019.

La doble medalla de plata de la selecció espanyola al campionat del món de waterpolo ha tingut un efecte clar en els premis de la LEN. Laura Ester i Bea Ortiz, campiones també de l’eurolliga i els títols domèstics amb el CN Sabadell, han pujat al podi dels guardons amb una victòria molt clara de la portera (45,5% dels vots) i un suport gens menyspreable per a l’esportista rubinenca (13,6%). Ester també suma un nou reconeixement en un any marcat per la seva elecció com a millor portera del mundial i repeteix un guardó que ja havia assolit el 2017.

Un altre esportista català que també ha pujat al podi de les votacions és Dani López Pinedo, que ha sigut el segon jugador de waterpolo més votat en clau masculina. El porter del CN Atlètic Barceloneta també va ser una peça clau de la selecció espanyola al mundial i continua forjant una trajectòria exquisida en l’elit d’aquest esport.

Sabies que… tant Ona Carbonell com Laura Ester formen part del Top 100 de 2019 de La Fosbury que reconeix els millors esportistes dels Països Catalans? Les dues esportistes, de fet, han ocupat posicions d’honor amb el 16è i 14è lloc respectivament del rànquing.