Laura Ester, millor jugadora d’Europa

2 minuts de lectura
La LEN (Lliga Europea de Natació) ha fet pública la llista de premiats com a millors esportistes de 2017.

La barcelonina Laura Ester és la millor jugadora d’Europa de waterpolo. La portera del CN Sabadell ha estat premiada per la LEN pel seu magnífic 2017 i suma un nou reconeixement a la seva trajectòria professional. L’any passat es va proclamar subcampiona del món amb la selecció espanyola i medallista de bronze a l’eurolliga amb el club vallesà, amb qui va tornar a dominar les competicions d’àmbit estatal.

A Budapest, Ester va completar un campionat brutal, essent una de les porteres menys golejades en la fase de grups i amb actuacions decisives en les eliminatòries que van portar a l’equip fins a la final davant les imparables nord-americanes. Laura Ester va ser escollida com a millor portera del campionat i triada també en el 7 ideal de la competició. No era la primera vegada que els seus mèrits individuals obtenien un reconeixement com aquest: el 2013 va ser triada en ambdós categories pel seu excel·lent paper també al mundial.

A l’Eurolliga el paper d’Ester també va ser clau per portar el CN Sabadell cap a una nova Final Four. A Kirishi, però, les aturades de la catalana no van ser suficients per portar l’equip a una nova final en la competició de clubs més importants del món. Malgrat tot, Ester va ser una peça clau en la lluita per la medalla de bronze davant el Mataró.

És la primera vegada que Laura Ester rep el guardó de millor jugadora d’Europa, que suma a un palmarès col·lectiu certament impressionant: campiona del món, campiona d’Europa i subcampiona olímpica en seleccions; campiona d’Europa i d’Espanya en clubs en més d’una ocasió. Ester és una de les cares més conegudes d’una generació d’or per al waterpolo català i el seu lideratge des de la porteria és temut entre les millors golejadores rivals d’arreu del món.

Laura Ester, 6a esportista del nostre país reconeguda per la LEN

Laura Ester és la quarta jugadora del nostre país en rebre el guardó de la LEN en els darrers sis anys. Abans l’havien aconseguit Anni Espar (2012), Jennifer Pareja (2013) i Maica Garcia (2014). Els reconeixements de l’organisme europeu també han premiat dos esportistes catalans més des del seu naixement ara fa 10 anys: Ona Carbonell en sincronitzada (2014, l’única no russa en rebre’l) i Camille Lacourt, en natació, el 2010. Mireia Belmonte, un cop més, s’ha quedat sense premi: si els darrers quatre anys la totpoderosa Katinka Hosszu havia acumulat més mèrits que la badalonina, el 2017 ha estat l’any de la sueca Sarah Sjöström.