Ha arribat l’hora: el millor waterpolo estatal arriba a Molins

3 minuts de lectura

45 anys, 5 mesos i 23 dies han passat des del 30 d’abril del 1971. Aquell dia “La Vanguardia Española” ens informava que a la televisió nacional passarien un document nacional de noranta minuts amb tots els gols de “la roja” des del 1939.

Sembla que ja eren mals moments per tot l’altre esport, però com sempre, alguns rajos d’esperança s’albiren a l’horitzó i aquell divendres primaveral també va ser el dia que es va fundar oficialment el Club Natació Molins de Rei. Demà, dissabte 22 d’octubre del 2016, els molinencs podran veure per primer com el seu equip de waterpolo masculí disputa un partit de la màxima competició estatal a casa.

Debuta doncs el CN Molins Sintagmia a la Piscina Olímpica en el que serà la segona jornada d’aquesta temporada 16/17 de la Divisió d’Honor d’homes. El debut oficiós a la categoria es va produir el cap de setmana passat davant el CN Catalunya, on els de Sergi Pedrerol van estar a punt de fer un “veni, vedi, vinci” i es van quedar a dos gols de sumar el primer punt.

El fortí de Molins

La temporada passada els molinencs van basar la seva fortalesa en un aclaparador domini a casa, on van guanyar tots els partits de lliga. Això els va permetre certificar l’ascens a la màxima categoria una jornada abans del final de lliga amb una contundent victòria davant el CN La Latina madrileny (11-4). El fortí va ser jugar com a local i com a un bloc, ja que tot i esdevenir campions de lliga, no trobem cap molinenc al Top-15 del rànquing de màxims golejadors d’aquest campionat, fet que demostra la importància que va tenir el bloc en la consecució d’aquest títol.

Un bloc que es manté amb les úniques baixes destacades de Prats, Fernández, Salvador i Angelats i que sembla ha sabut compensar amb fins a sis fitxatges de nivell: Pugibet, procedent del Rubí i amb experiència a DH amb el Sabadell; Sanahuja del Terrassa, l’argentí Esteban Corsi, l’iranià de dos metres Ali Asgari i els neerlandesos Müller i Smelter (aquest darrer màxim golejador de l’equip al primer partit a Barcelona). Tots ells estaran capitanejats per en Nil Marsal, amb més d’una dècada d’experiència al primer equip i net d’un dels fundadors del Club aquell divendres d’abril del 71.

cn-molins-de-rei-campions-waterpolo

Els ors d’Atlanta 96’ a les banquetes

Fins a cinc membres d’aquell equip històric que va aconseguir l’únic or del waterpolo espanyol a uns Jocs Olímpics desenvolupen avui dia càrrecs tècnics: Manel Estiarte ho fa al Manchester City de la mà de Josep Guardiola, Miki Oca comanda la selecció espanyola femenina i fins a tres d’ells es veuran les cares a la DH Masculina. El “Chava” Gómez intentarà de nou amb el Sabadell destronar el totpoderós Barceloneta; en Dani Ballart canvia noies per nois al Sant Andreu i en Sergi Pedrerol serà l’home encarregat de mantenir el somni viu a Molins de Rei.

pedrerol

En Sergi és nascut a aquesta vila del Baix Llobregat, on va començar i acabar la seva carrera com a jugador de waterpolo. Allà s’ha format com a tècnic i qui sap si li espera una trajectòria tan meteòrica com la que va tenir dins l’aigua. De moment el repte és complicat: el salt de categoria ho noten massa sovint els equips i ja vam veure com Sant Feliu i Rubí van patir de valent la temporada passada.Afortunadament per als vallesans, el sistema de competició on només baixa directament el darrer classificat i el penúltim juga una promoció contra el segon classificat a Primera Estatal els va beneficiar.

Aquest any però sembla que la lluita per no caure de nou al pou serà més intensa que mai: a les a priori ventafocs Rubí i Molins s’hi sumen un Navarra impossibilitat de fitxar i un Catalunya que ha estat fregant la desaparició durant tot l’estiu. A aquests potser li acabarem sumant el Sant Andreu i o el Real Canoe, amb plantilles molt (massa?) renovades. Temporada per gaudir i vibrar al carrer Esperanto de Molins de Rei, temporada que esperem sigui intensa i vibrant com l’anterior per a tot el waterpolo català, amb 10 de 12 representants a la DH Masculina i Barceloneta i Terrassa representant-nos per les Europes.

De moment, aquest dissabte 22, a les 18:00h, cita per a la història a Molins de Rei amb l’històric CN Barcelona de Toni Esteller com a parella de ball a la gran festa i la presentació de totes les seccions del Club com a cirereta del pastís.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!