El Terrassa vol seure a la taula presidencial del waterpolo

3 minuts de lectura
El Terrassa de waterpolo està en clara expansió esportiva. Si l’equip masculí ha estat un dels referents de la Divisió d’Honor arribant a les semifinals i amb clares opcions de final, el femení no ha de ser menys i en pocs dies s’ha fet públic quelcom que feia temps que es cuinava. I és que les egarenques han firmat dos reforços de luxe. Dues internacionals, dues vallesanes, dos puntals del totpoderós Sabadell: Paula Leitón i Bea Ortiz. I la capitana de la selecció, Pili Peña. No és pas poca cosa!

Per anar de Sabadell a Terrassa es pot escollir camí. Passejar pels camins del parc Grípica-Ribatallada és el més bucòlic però si cal podem optar per la C-58, la N-150, la carretera de Matadepera a Sabadell o la via del tren. La connexió és prolífica entre dues ciutats que conviuen i es miren de reüll, comparteixen capitalitat de la comarca i edifiquen una competència contínua en molts àmbits. També l’esportiu.

No es pot entendre cap de les dues ciutats sense la preeminència i importància social dels seus clubs de natació. Tot i que l’hoquei herba sigui l’esport patriòtic per antonomàsia amb la multiplicitat d’entitats que hi juguen, no hi ha club que per si sol tingui la força a Terrassa que té el Club Natació Terrassa. Més petit que el referent de Sabadell? Sí. Però cada cop menys i amb 13 seccions que a diferent punt de cocció van creixent en resultats.

Salt endavant del femení

El CN Terrassa femení ha tancat l’actual temporada amb bones sensacions. L’equip s’ha situat en sisena posició, essent un equip frontissa a meitat de taula classificatòria, venent cara la seva pell en algunes partits que han acabat perdent, quasi sempre contra equips amb alguna de les jugadores amb presència internacional. És com si el graó que les separa ja no del Sabadell, sinó també sobretot de les altres nobles de la Lliga, el trio Sant Andreu, Mataró i Mediterrani. El club té clar que vol seure a la taula presidencial del waterpolo femení com ja fa amb els homes i que això passa per pujar el graó pendent.

El bloc esportiu d’aquest any amb braços efectius i fiables com els de Judith Panicello i Martina Cardona compta també amb tres campiones del món júnior com Sandra Domene, Olga Descalzi i Elia Montoya. I ara es reforça de valent de la mà de dues internacionals joves i vallesanes que venen a provocar el salt endavant esperat. Són Paula Leitón i Bea Ortiz. I sí, les dues venen de Sabadell. I un tercer fitxatge, una autèntica patum: Pili Peña.

El retorn de la filla pròdiga

Paula Leitón torna a casa. La jugadora es va formar al Terrassa i després de tres anys al Sabadell sembla que els hagi estat esperant a que el projecte a l’altre co-capital pogués propiciar el seu retorn. En declaracions a la web del club egarenc, la boia assegura que

Leitón confessa que se sent “molt il·lusionada” davant el projecte que li ofereix el club. “Torno a casa meva per contribuir a fer aquest salt que vol dur a terme el CN Terrassa en matèria de waterpolo femení, per tal d’ajudar a aquest creixement i poder portar l’equip a jugar a Europa”. Per Litón l’objectiu és “classificar-nos en la millor posició possible” per aconseguir plaça per disputar competició continental i “plantar cara als equips de la zona alta”.

La golejadora

L’altre fitxatge destacat és el de Bea Ortiz. La de Rubí també ha jugat tres anys al Sabadell on ha esdevingut un puntal, essent una de les màximes golejadores de la categoria. També internacional –de fet totes dues són ara en dinàmica selecció– i de només 23 anys, és evident que el projecte del Terrassa i la porta oberta per Leitón han seduït una de les grans jugadores nostrades. Ha firmat per tres temporades i explica que “el projecte és molt il·lusionant. Em motiva molt contribuir a la millora d’un equip que vol donar una passa endavant”.

Si Leitón és presència i força, defensa i domini de la zona de boia, físic i intimidació, Ortiz és velocitat i intensitat i un tir de gran fiabilitat. El seu nou tècnic, Xavi Pérez –que ja es frega les mans amb el nou projecte– la defineix com “una de les millors jugadores d’Europa”. El propi tècnic podria haver estat un factor rellevant pel pas d’Ortiz ja que l’havia dirigit a la selecció en categories inferiors.

La capitana de la selecció aportarà veterania

El darrer fitxatge confirmat catapulta encara més les opcions terrassenques i contrasta amb l’aposta per la joventut. És Pili Peña, de 33 anys, capitana de la selecció espanyola que va militar la temporada passada al CN Sant Andreu.

Peña confessa que el club l’ha convençut amb un projecte de futur “estimulant”, que es reflecteix amb l’arribada de dues “companyes de selecció com Paula Leitón i Bea Ortiz”. La waterpolista madrilenya, que també coneix la portera Sandra Domene de les convocatòries amb el combinat estatal, considera que pot contribuir al creixement de l’equip amb la seva experiència i que pot transmetre “la disciplina que m’ha portat fins aquí”. Peña, esquerrana, es mou per les posicions 1 i 2 de l’arc, el lateral i l’extrem dret, i pot exercir de doble boia.