Els dolços nervis de les primeres cites

Dues persones s’acaben de conèixer i comencen a festejar. Les primeres trobades acostumen a ser una explosió de sentiments i emocions; n’hi haurà de millors i de pitjors, però cada minut, cada segon, és un nou descobriment, una nova sensació.

En aquest procés es troba l’equip masculí de waterpolo aquests dies a Budapest. La teòrica revolució que Gabi Hernàndez havia de significar no va acabar portant els èxits esperats (vam parlar de les darreres polèmiques a l’article “L’estrany cas dels seleccionadors (Dr.Jekill i Mr.Hyde)”, i la darrera participació en unes semifinals d’un gran torneig (Jocs Olímpics, Mundials o Europeus), als Mundials de Roma 09’, queda ja massa lluny.

Ha estat en aquest context que la federació espanyola ha apostat per renovar la direcció tècnica de l’equip masculí i apostar per David Martín.

Spagna-Martin-David-600x400

Tres anys per a fer el gran salt

Fa tres anys el David Martín penjava el casc i es retirava de la pràctica del waterpolo, ho feia al club de la seva vida, l’Atlètic Barceloneta, i deixava la capitania del club mariner en el millor moment de la seva història: dominant amb insultant autoritat el panorama nacional i arribant a les fases finals de la Copa d’Europa.

El salt a les banquetes el va fer directe, passant a ser l’ajudant del seu germà Chus a l’Atlètic Barceloneta. En la primera temporada d’aquesta nova experiència, els resultats no podrien ser millors: les Picornell van veure com els barcelonins es coronaven campions d’Europa per primera vegada. Posteriorment, a part de seguir com a ajudant del seu germà, en David ha augmentat la seva experiència en l’àmbit estatal: primer com a ajudant de Rafa Aguilar als Mundials 13’ al capdavant de la selecció masculina, i després amb la selecció juvenil subcampiona mundial el 14’ en la seva primera experiència com a primer entrenador.

Sensacions agradables

Acabada la primera fase del campionat, l’equip segueix endavant i, com a mínim, gaudirà d’una cita més per seguir-se coneixent. Després d’una ajustadíssima derrota amb Grècia (7-8) i una de més clara davant el que possiblement sigui un dels millors conjunts de la història d’aquest esport (Sèrbia, 5-11), els de David Martín es van refer en el darrer partit i van guanyar amb solvència la dèbil Sud-Àfrica (16-4). Com en el cas de les noies, arriba l’hora de la veritat, l’hora en la qual pot no haver-hi una següent cita. Serà aquesta nit (22h. Teledeporte online; al canal de TV hi connectaran a les 22:30h.) davant Rússia.

DFLEyH9WsAA1nj5

Els russos arriben amb el mateix bagatge, només una victòria i davant el Japó, pel que el partit es presenta igualat. Qui venci, se les veurà el dimarts amb els amfitrions, en el que seria un partit dur i difícil, però del que sense dubte n’aprendrien i gaudirien molt tots plegats. Com ja ens va comentar l’Albert Español, cal no oblidar que el combinat es troba en període d’adaptació i experimentació amb la vista posada principalment en els Jocs de Tòquio el 2020 però també en els Europeus que es disputaran a casa nostra el proper estiu.

Base marinera

Un nou equip que segueix tenint en la seva base jugadors de l’Atlètic Barceloneta. Fins a set jugadors mariners estan a les ordres de David Martín (Dani López Pinedo, Blai Mallarach, Fran Fernández, Alejandro Bustos, Alberto Munarriz, Álvaro Granados i Roger Tahull), als qui hi podríem sumar el cas del Marc Minguell, jugador insígnia dels barcelonins que a partir de la propera temporada defensarà els colors del Mediterrani. En afegit, els catalans Albert Español (a l’Olympiacos fins aquest estiu, sense definir la seva propera destinació)i  Pepe Motos (Sabadell). Una llista completada per Miguel del Toro, Víctor Gutiérrez i Alberto Barroso.