Campanya contra la presència de la selecció de waterpolo d’Israel a Molins de Rei

2 minuts de lectura
El proper 6 de novembre la piscina municipal de Molins de Rei és la seu d’un partit entre la selecció espanyola i la selecció israeliana de waterpolo corresponent al segon duel de la Lliga Mundial femenina 2018/2019

La presència de la selecció israeliana a Catalunya ha tornat a generar una reacció per part de diversos col·lectius que des de fa una pila d’anys denuncien Israel com un estat racista que practica l’apartheid contra el poble palestí i que utilitza l’esport i la cultura per rentar la seva imatge internacional. La coalició Prou Complicitat amb Israel, amb el suport d’una trentena d’entitats, s’està mobilitzant per evitar que el partit es disputi amb normalitat i convoca a una concentració-cassolada per al mateix dia de l’enfrontament davant la Piscina Municipal de Molins de Rei a les 19:30h.

Amb el lema “No ets benvingut” i l’etiqueta #MolinsNoEtMullisAmbApartheid els activistes pels drets humans han fet arribar una carta a l’Ajuntament de Molins de Rei per demanar que cancel·li la celebració del partit. Aquesta institució s’ha posicionat en diverses ocasions a favor dels drets humans i, concretament, s’ha mostrat solidària amb els drets de Palestina. De fet, l’any 2013 va aprovar una moció per sumar-se a la campanya Boicot, Desinversions i Sancions en una moció que no va rebre ni un sol vot en contra a la sala de plens molinenca.

La campanya recorda les agressions, vetos i retencions que han sofert multitud d’esportistes palestins per part d’Israel per poder practicar esport amb plena normalitat i també posa sobre la taula l’èxit de la campanya de pressió internacional que va portar la selecció argentina de futbol a fer marxa enrere fa pocs mesos fins a suspendre un partit amistós a Israel. La petició de Prou Complicitat amb Israel demana cancel·lar l’enfrontament “posant-se al costat del poble palestí i sent conseqüent amb la coherent decisió que va prendre el municipi l’any 2013. Decisions com aquestes faran que es recordi a Molins de Rei al costat correcte de la història: la justícia, la igualtat i la llibertat“.

Diversos col·lectius de Molins de Rei donen suport des d’un primer moment a la iniciativa: la CUP (un dels partits que forma part del govern municipal i que ha emès un comunicat de suport a l’acció), el CDR, l’Esplai l’Agrupa o Arran han signat la carta adreçada al consistori.

 

Sabies que…

Boicot, Desinversions i Sancions és una campanya no violenta d’abast internacional per forçar a Israel a respectar els Drets Humans i el Dret Internacional amb tres demandes de mínims: El compliment del dret al retorn dels refugiats palestins i palestines, la fi de l’ocupació i la retirada del mur tal com va reconeix el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia, així com el reconeixement dels drets dels palestins i palestines que viuen dins de l’estat d’Israel, on operen més de 50 lleis discriminatòries que vulneren els seus drets, pròpies d’un sistema d’apartheid?