Albert Español: “Si el finalista de la Champions et truca i et diu que fa un equip per guanyar-la i t’hi vol, és molt difícil dir que no”

3 minuts de lectura

El jugador “Made in Barceloneta” per excel·lència, l’Albert Español, ha anunciat aquesta setmana que marxa a l’Olympiacos hel·lè, actual subcampió d’Europa. Parlem amb el que ha estat màxim golejador dels mariners aquesta temporada (i en van…) sobre l’apassionant final de lliga on el Sabadell de Chava Gómez ha donat un rendiment espectacular i ha estat a punt de fer saltar la banca, també ens explica els motius i que n’espera de la seva marxa a Grècia, i per acabar, com veu les possibilitats de l’equip espanyol als Jocs Olímpics que tot just arrenquen en un mes i mig.

Esperàveu que el Sabadell us posés les coses tant difícils a la Final de la Lliga? Van guanyar-vos el primer partit a Sant Sebastià i al tercer partit ho van tenir a tocar… 

La veritat és que no, nosaltres estàvem pensant més en la Final-Six que en una altra cosa i no vam sortir com havíem de fer-ho.

De cara a les competicions europees sempre es presenta una dicotomia: si els rivals de lliga són d’un nivell inferior, costarà competir contra equips d’alt nivell, però d’altra banda, si passa com aquest any, us exigeix un playoff de tres partits al 100% només uns dies abans de la Final Six. Amb què et quedes tu?                 

Crec que són coses diferents. Per una banda, sempre he dit que a més forta sigui la lliga espanyola, millor; tindrem més competitivitat, partits més durs que de cara a una Champions ajuda. Però és cert que aquest any el calendari ha estat apretat, molt dur. Entre l’Europeu, el Pre-Olímpic i tot, calculem que hem jugat al voltant d’uns 50 partis partits, és una bogeria!

albert_barceloneta goodbye

Com veus el futur de l’Atlètic. De moment, altes com la d’Alex Bustos i baixes com la d’en Balasz Sziranyi o la teva mateixa. Aspiracions de cara a l’any vinent?

En principi la intenció del club és fer dos canvis, que és substituir la meva marxa per la de l’Alex, un noi provinent del Canoe i amb molt bones expectatives, i canviar el “Balu” per un altre boia. Crec que la baixa del “Balu” serà molt important, ja que és un boia importantíssim i trobar un substitut del mateix nivell serà molt molt difícil.

Fa uns dies s’ha fet públic el teu fitxatge per l’Olympiacos grec. Tenies més ofertes? Què t’ha convençut per marxar al Pireu?

Si, tenia altres ofertes, principalment d’Itàlia, Grècia, Alemanya o França, i bé, la oferta de l’Olympiacos és molt temptadora. És l’actual finalista de la Champions, i quan et truquen des d’allà i et diuen “hem arribat a la final, i ara el que volem és fer un equip per a guanyar-la i volem que tu hi formis part”, doncs és difícil dir que no. La oferta esportiva i econòmicament és molt bona.

Com preveus l’aclimatació a Atenes? T’agrada la seva cultura?

Si si, sempre m’ha agradat molt, és molt mediterrani tot. És cert que Atenes és molt caòtica i a força gent li pot no agradar, però jo m’hi sento molt a gust, és el bressol del que som nosaltres ara, de la cultura europea! A part tens illes molt boniques ben a prop, m’agrada.

Albert_Olympiacos

L’olotí Blai Mallarach porta tres temporades allà, quines referències t’ha donat?

Molt bones, molt bones paraules de l’equip, del club, tot perfecte. Ell porta tres anys i és important d’escoltar, perquè al final els equips et diran que tot és molt maco i tot molt bé, però sempre va bé tenir la opinió d’un jugador que ho viu.

Abans de marxar a per aquesta aventura grega, toca cita Olímpica, toquen els Jocs de Rio. Fa set anys que el waterpolo masculí no guanya cap medalla en una competició important. Trencarem la mala estrugança?

Portem un any i mig progressiu, vam fer un…..

*Vols saber com arriba el waterpolo masculí als Jocs de Rio en boca d’un dels seus referents, l’Albert Español? Trobaràs l’entrevista completa amb les sensacions i expectatives prèvies a la cita olímpica de l’Albert a la Guia dels Jocs que preparem a la Fosbury. La pots adquirir mitjançant la campanya de micromecenatge a Verkami fins l’1 de juliol. No t’ho perdis!

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!