VÍDEO Salt amb paracaigudes amb 102 anys

1 minut de lectura
Austràlia ha estat l’escenari d’un salt en paracaigudes amb una protagonista sensacional

Irene O’Shea és una dona centenària que acaba de batre el rècord del món convertint-se en la persona més veterana en saltar amb paracaigudes. Concretament té 102 anys i 194 dies i repeteix d’aquesta manera l’èxit de l’any passat, quan ja ho va aconseguir amb 101 anys i va igualar l’èxit del britànic Vernon Hayes, qui també va saltar amb 101 anys i 38 dies. El primer salt d’Irene O’Shea, de fet, és molt recent: el va fer per celebrar els 100 anys en un aniversari sonat que va convertir-se en una fita viral a Oceania.

El salt l’ha fet a Langhorn Creek, al sud d’Austràlia, des d’una alçada de més de 4.000 metres amb la companyia de l’instructor Jed Smith, qui ha tutelat en la darrera dècada més de 3.500 salts en paracaigudes. A l’helicòpter, abans de saltar, va rebre una dosi d’oxigen artificial per aguantar el salt amb les màximes garanties possibles. El salt va complir totes les previsions, l’aterratge va ser perfecte i ràpidament Irene O’Shea va rebre la felicitació de la seva família, entre ells, alguns dels seus besnéts. Un nou exemple que l’edat no és un límit per a la pràctica de l’esport.

El salt d’aquest any, a més, l’ha fet amb un objectiu solidari: recaptar fons per investigar la malaltia de la motoneurona, la malaltia que fa 10 anys va provocar la mort de la seva filla.