Presentat l’equip olímpic espanyol de Vela amb forta presència catalana

El CAR Príncipe Felipe de Santander va acollir aquest dimarts la presentació dels Equips Olímpic i Paralímpic Espanyol de Vela que participaran en els pròxims Jocs Olímpics de Rio 2016.

L’Equip Olímpic Espanyol de Vela, dirigit pel mallorquí Toni Ripoll, s’ha classificat per als Jocs Olímpics de Rio 2016 en nou de les deu classes olímpiques de vela, totes menys la classe Finn. En classe Làser Radial, l’última en aconseguir la classificació, encara s’ha de decidir quina serà la tripulació escollida a la Kieler Woche, regata que se celebrarà del 22 al 26 de juny a Alemanya. Recordem que la Vela és una dels forts de la delegació espanyola, sent l’esport que més medalles ha donat a Espanya en tota la història, un total de 19 (13 d’or, 4 de plata i 1 de bronze) i 25 diplomes.

Els integrants de l’equip olímpic espanyol de vela que participarà a Rio2016, sumen fins a quasi mig centenar de medalles en cites olímpiques i campionats mundialistes i continentals de classes olímpiques al llarg de la seva carrera. En Jocs Olímpics, els membres de l’actual equip han aconseguit tres ors: Fernando Echávarri (Pequín 2008), Marina Alabau i Támara Echegoyen (Londres 2012).

Els nostres representants

De moment tenim una important representació d’olímpics de casa nostra, que repassarem més àmpliament a la Guia Fosbury. Us en deixem alguna pinzellada.

Cornudella i López (470)

Les joves cosines del club del CN El Balís, de Sant Andreu de Llavaneres, arriben a Rio en una categoria molt disputada. Els seus darrers anys han estat de forta progressió, passant de 420 a 470 i guanyant ja en aquesta categoria el campionat d’Europa Júnior 2015.

Barbara Cornudella i Sara López, regatistes del CN Balís seran a Rio. Foto: www.cornudellalopez.cat

Xammar i Herp (470)

Els barcelonins formen un equip guanyador, una parella virtuosa, de la que en vam parlar a la Revista Fosbury #16. Malgrat tot, s’han de posar amb un petit asterisc, ja que la parella Barreiros i Curbelo han recorregut al TAS la decisió de la Federació Espanyola de Vela.

Ivan Pastor (RS:X)

L’alacantí, de Santa Pola, arriba als seus quarts Jocs Olímpics amb la intenció de millorar la seva millor posició, una novena plaça, que li significaria guanyar el seu primer diploma.

Tres de tres en Paralímpics

Aquesta serà la primera vegada que Espanya classifica a totes les classes en uns Jocs Paralímpics, sota la direcció del català Alfred Buqueras. En aquest cas hi seran en les tres classes presents: en classe individual 2.4mR, Arturo Montes; en la classe doble, Skud 18, Sergi Roig i Violeta del Reino i en la triple, Sonar, Paco Llobet, Héctor García i Manu Giménez.

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!