Barcelona homenatja la gesta de Dídac Costa

Que un bomber decideixi fer la volta al món a vela en solitari és extraordinari. Que ho aconsegueixi, una autèntica gesta. Especialment si tenim en compte l’accidentat inici de la prova i els mitjans modestos (en comparació amb els rivals) amb què comptava Dídac Costa. Fa uns quants mesos, abans de salpar, explicàvem el seu projecte amb molta il·lusió i ja ens trèiem el barret davant la seva convicció. Com és obvi, just després de completar el repte va ser protagonista de les notes fosburianes del cap de setmana encara que hagués arribat en dijous.

Un mes després d’arribar a la costa francesa, Barcelona ha rendit homenatge a la seva proesa. I de quina manera! Centenars de persones es van aplegar aquest dissabte al migdia al port per rebre Dídac Costa. Després de passar-se 108 dies, 19 hores, 50 minuts i 45 segons dalt d’un vaixell sense companyia, fins i tot el cel va optar per aparcar els aiguats del dia i la matinada anterior i oferir un bon dia al nostre bomber de referència. Si algú necessita context per calibrar el què ha aconseguit: és el primer català que aconsegueix completar la Vendée Globe, la prova més dura del món. Va acabar en el 14è lloc de les 29 embarcacions que hi “competien“. I quan diem volta al món a vela en solitari, cal afegir, immediatament, el “sense escales i sense assistència” que encara ens deixen més atònits.

didaccostaarribada1

Una rebuda multitudinària

Amb aquests ingredients, la rebuda que va rebre Dídac Costa i el seu “One Planet One Ocean” va ser totalment merescuda. La gent que es va apropar al port barceloní tenia ganes de felicitar-lo i de saber de primera mà com havia aconseguit superar tots els obstacles soferts durant els 108 dies de travessia. Els infants van tenir un paper central en l’homenatge, cantant el clàssic de Lax’n’busto “La meva terra és el mar” i recollint els dibuixos que havien fet arribar a l’esportista abans de la seva partida. Els bombers, companys ferms com no n’hi ha, també van assistir a l’acte oferint un arc d’aigua simbòlic des del camió.

Dídac Costa es va adreçar al públic i va recordar les dificultats econòmiques del projecte: “Ha estat un repte molt complicat, ja que comptàvem amb pocs recursos i anàvem molt al límit“. També va agrair les mostres de suport rebudes: “En els moments més durs, els missatges que he rebut m’han donat les forces necessàries per tirar endavant. Després de tants esforços, rebre l’estima de la gent és fantàstic!“.

El barceloní no descarta tornar a afrontar la Vendée Globe més endavant. Després de l’èxit assolit en els darrers mesos, esperem que aquest i d’altres reptes els pugui afrontar amb patrocinis i suports suficients per disposar de moltes més garanties en les seves noves aventures.

didaccostaarribada2

Les fotografies ens les ha fet arribar en Martí via twitter. Moltes gràcies!

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!