La Vaga General també atura l’esport català

3 minuts de lectura
A Catalunya vivim els dies més intensos col·lectivament de les nostres vides. Ahir La Fosbury ens vam sumar a l’aturada de país i avui comencem la jornada, de nou, amb un recull de reaccions del món de l’esport a la vaga general d’aquest 3 d’octubre.

En comptades ocasions hem fet recull d’opinions i posicionaments d’esportistes al llarg dels 3 anys i mig de vida d’aquest projecte periodístic. En les darreres setmanes, però, ha estat imprescindible per seguir la jornada de l’1 d’octubre, per conèixer els posicionaments previs o per reaccionar davant les detencions i grans concentracions del passat 20 de setembre. Catalunya viu un moment polític històric i l’esport no en resta al marge.

La vaga general d’aquest dimarts va portar al carrer tanta gent que en molts pobles del país es van viure les concentracions i manifestacions més nombroses de la història. Molts clubs esportius van optar per sumar-se a l’aturada de país. Ho anunciaven dilluns en comunicats de tota mena i se sumaven al gruix d’instal·lacions esportives que van tancar les portes tot el dia com a mostra de rebuig a la violència dels cossos policials de l’estat i en defensa del resultat del referèndum.

L’aturada de país va ser massiva també entre les entitats esportives

D’entre la llarguíssima llista d’entitats que van sumar-se a l’aturada, en destaquem les 30 següents: Reus Deportiu, Igualada Hoquei Club, GEiEG de Girona, FC Barcelona, CE Noia, Uni Girona, Bàsquet Manresa, BM Granollers, UFEC i les federacions esportives associades, Joventut de Badalona, Rubí Cent Patins, CP Voltregà, CN Banyoles, CE Mediterrani, CN Sabadell, CN Barcelona, CN Atlètic Barceloneta, CN Terrassa, CN Rubí, CN Mataró, CN Molins, CH Lleida Pardinyes, Club Atletisme Gavà, Club Atlètic Manresa, Hoquei Club Palau, Osona Rugby Club, Club Rugby Tarragona, CE Lleida Llista Blava, Club Bàsquet Tremp o el Club Bàsquet Valls.

Molts altres, des de l’Argentona Bocs fins a l’Ski Club Camprodon, també van fer comunicats de rebuig a la violència policial de l’1 d’octubre.

Hi ha molts esportistes que ahir també van voler dir-hi la seva:

La repercussió internacional

Dos casos d’esportistes vinculats a Catalunya que donen continuïtat a posicionaments ja coneguts com els de Garri Kaspàrov en l’escena internacional. Jordi Murphy, jugador de la selecció irlandesa de rugby, ha defensat Gerard Piqué davant els insults rebuts a la concentració de la selecció espanyola de futbol i també ha compartit aquestes imatges:

Menció especial mereix la reflexió contra la violència del triatleta alemany Jan Frodeno, resident a Girona: