Font: Facebook

Un golfista sud-coreà haurà de retirar-se durant dos anys per fer la mili

1 minut de lectura
Font: Facebook
Font: Facebook

Ser un esportista d’elit no t’allunya de la resta dels mortals. Almenys a Corea del Sud. I sinó que li preguntin a Sang-Moon Bae. Golfista, situat al número 107 del rànquing de la PGA i guanyador del PGA Tour el 2013 i el 2015 ha vist com la seva carrera es veu truncada de cop: ha de fer el servei militar. I és que a Corea del Sud tots els joves d’entre 18 i 35 anys han de servir durant dos anys a l’exèrcit per tal d’instruir-se en cas que hi hagués una guerra contra els seus veïns del Nord. I ni els millors golfistes del món se salten la norma.

La veritat és que Sang-Moon Bae se n’ha intentat escapar com ha pogut. Al desembre li van negar l’extensió del visat per poder viatjar arreu del món. Ell ho va desobeir i va ser acusat de violar els reglaments de serveis militars del país. Finalment, fa dos dies un tribunal li va ordenar tornar, i ell ha acatat. “La decisió judicial d’avui em recorda que he de posar el meu deure com a ciutadà de Corea del Sud per davant de la meva carrera”, ha dit. De res ha servit que es queixés dels diners ni de les oportunitats esportives que perdria . “Si es permet que un atleta programi arbitràriament quan ha de fer el servei militar perquè perdria més diners que els altres danyaríem la idea de la imparcialitat en el servei militar obligatori i la moral entre les tropes.”, ha dit el tribunal. Bae, que ara està competint al RBC Canadian Open a Ontario, encara no ha indicat quan tornarà a Corea del Sud.

Però, què significa aquesta retirada forçosa? A nivell esportiu a llarg plaç poc. El PGA Tour contempla situacions forçoses que obliguen als golfistes a abandonar el circuit, i ja ha dit que li mantindran les mateixes condicions quan torni. El problema per a Bae es diu Rio i els Jocs que s’hi celebren. Bae tenia l’esperança de participar als Jocs Olímpics per guanyar i perquè els medallistes olímpics estan exempts del servei militar. Però no podrà ser. Ara, Bae no només perdrà diners en aquests dos anys lluny del PGA Tour, també pot perdre l’oportunitat de competir per una medalla i l’exempció de l’única cosa que el mantindrà fora dels jocs i de joc.

Si res no canvi, doncs, Bae desapareixerà del mapa i canviarà els pals per les metralletes. Absurditats del nostre món.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!