/

Un any més sense Grand Slam

1 minut de lectura

Serena_williams_31_3436673b

Autor: Jordi Feu

Ningú s’ho esperava, però el passat divendres 11 de setembre Serena Williams va perdre davant la italiana Roberta Vinci a les semifinals de l’Open dels EUA i es va quedar a les portes de fer un ‘Grand Slam’, és a dir, la victòria en un mateix als quatre grans tornejos del tennis mundial (Open d’Austràlia, Roland Garros, Wimbledon i Open dels EUA). Havent guanyat els tres primers, la nord-americana ha fet un any espectacular però no ha pogut igualar el que només cinc persones han estat capaces d’aconseguir fins ara.

Tres dones ho han assolit en el tennis femení. La primera va ser la també nord-americana Maureen Connolly l’any 1938. Fins el 1970 ningú va ser capaç de repetir-ho. En aquesta ocasió ho va aconseguir l’australiana Margaret Court, qui és encara avui dia la tennista amb més tornejos del Grand Slam, amb 24 victòries. La segona d’aquest rànquing, amb 22 victòries, és l’alemanya Steffi Graf, que el 1988 va ser l’última tennista (en categoria femenina i masculina) en fer un ‘Grand Slam’.

Tan sols dos homes han pogut complir la proesa de fer un ‘Grand Slam’ en la categoria masculina. El primer va ser el nord-americà Don Budge, que va assolir aquest èxit el mateix any que la mencionada Maureen Connolly, el 1938. El segon a aconseguir-ho va ser l’australià Rod Laver el 1962. Laver té, a més, el mèrit de repetir la gesta el 1969 i és, per tant, l’únic jugador de tennis de la història amb dos ‘Grand Slam’.

En un tennis tan superprofessionalitzat i amb un calendari tan exigent com el d’avui dia sembla difícil que puguem veure ningú capaç de sumar els quatre grans tornejos en un mateix any. Serena Williams ha estat a punt. El repte continua.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!