Triatló solidari fet a mida en indrets emblemàtics de Barcelona

2 minuts de lectura
Barcelona ha viscut aquest diumenge la primera prova esportiva després del confinament.

Malgrat que els casos de positius per la covid-19 han crescut en els darrers dies, la capital catalana ha pogut celebrar la cursa “1 2 3 a Remuntar Barcelona” sense incidències i amb satisfacció per part dels participants. La prova constava d’un triatló solidari fet a mida en què cada participant ha triat si completava totes les proves o bé participava a només alguna d’elles. Amb les noves mesures de prevenció implementades, la inscripció s’ha limitat a 600 persones i s’han fixat horaris per evitar aglomeracions d’esportistes. També s’ha optat per models de curses que evitessin el contacte directe entre els participants.

Amb Mireia Belmonte cridada a ser l’amfitriona de luxe, la prova de natació ha tingut un traçat d’un quilòmetre a la zona de la Mar Bella en un dia calmat en aigües barcelonines. La badalonina, que no ha pogut assistir a la prova, és una de les nedadores que la Federació Espanyola ha convocat per a fer el retorn competitiu a mitjans d’agost en una competició de Portugal al costat d’altres grans talents del nostre país com Jessica Vall, Lidón Muñoz, Catalina Corró o Àfrica Zamorano.

Miguel Indurain ha estat el padrí del tram ciclista del triatló, amb una cronoescalada especialment dura des del Parc de les Tres Xemeneies, a l’avinguda Paral·lel, fins al Castell de Montjuïc, emulant el que hauria estat un dels grans al·licients de l’edició centenària de la Volta a Catalunya suspesa per aquest 2020. Només quatre quilòmetres però en constant ascensió i amb rampes exigents per finalitzar en un indret emblemàtic per a la ciutat i el país.

També ha lluït escenari de luxe la cursa a peu, amb la presència de Martín Fiz com a reclam i amb cinc quilòmetres que resseguien el tram final de la marató olímpica de Barcelona 1992 des de la Font Màgica de Montjuïc fins l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que ha obert les seves portes per acollir els atletes que han finalitzat el seu esforç amb dues voltes a la pista. Durant tot el dia també s’ha dut a terme una classe d’spinning a l’esplanada de l’Anella Olímpica.

Recerca contra la pandèmia

“1 2 3 a Remuntar Barcelona”, organitzada per l’Institut Barcelona Esports, tenia com a principal objectiu evidenciar la represa de l’esport a Barcelona i alhora continuar conscienciant a la població sobre els efectes del coronavirus. Per aquest motiu els inscrits al triatló solidari han contribuït a recaptar fons (més de 10.000 euros) per a la Fundació Amics de l’Hospital del Mar amb l’equip de recerca de pandèmies que lidera el doctor Robert Güerri.

Fotografia de portada: Martín Fiz i Miguel Indurain / Font: Ajuntament de Barcelona