Hiromu Inada: un ironman amb 86 anys

1 minut de lectura

Hawaii ha estat l’escenari d’una nova fita de l’esport més veterà

Aquest dissabte es va disputar l’Ironman de Hawaii, la cita més esperada de la temporada d’una de les proves esportives més exigents del món. Més enllà de la victòria a la general del vegetarià Patrick Lange, el focus mediàtic també s’ha fixat en Hiromu Inada, un corredor que va trigar 16 hores, 53 minuts i 50 segons per completar el recorregut. El seu mèrit no només ha estat completar la cursa dins el límit de temps establert per l’organització (17 hores), sinó fer-ho amb 86 anys.

Hiromu Inada s’ha convertit en el triatleta més veterà de la història en finalitzar una prova mítica que consta de 3,8 quilòmetres de natació, 180 quilòmetres en bicicleta i una marató (42.192 km) a peu. Un èxit rotund atès que l’any passat també va participar de la prova però no va poder entrar a meta en el temps previst per l’organització.

Amb sessions d’entrenament pràcticament diàries i un volum d’esforç que quantifica en sis hores a la setmana, va anunciar la seva ferma voluntat de seguir competint després de travessar la meta:

“No hi ha res millor que la sensació d’haver completat el teu objectiu després de tant patiment. Vull seguir participant en curses i acabant-les dins del límit de temps. El meu cos es debilita cada any, però de moment m’agrada estar en forma i provar coses noves en cada entrenament”

Quan tenia 82 anys Inada va quedar-se amb la mel als llavis, a només 5 minuts de complir el temps previst per l’organització, però sense l’anhelada medalla de “finisher”. El 2015 sí que va aconseguir completar el repte amb èxit batent el rècord de veterà que ara ha tornat a deixar enrere.

Madonna Buder, un precedent bestial

L’any 2012 una monja que va començar a practicar esport als 48 anys després de seguir els consells d’un capellà es va convertir en la persona més gran del món en completar un ironman. Coneguda com a Iron Nun, Madonna Buder va completar la distància en una prova al Canadà en 16 hores i 32 minuts. Tenia 82 anys i el seu èxit va convertir-la en una cara coneguda de l’esport de la tercera edat. De fet, va ser una de les cares visibles de la campanya de publicitat de Nike per als Jocs Olímpics de Rio de 2016.