Eivissa vol el Mundial de Triatló

2 minuts de lectura
Tant que es parla d’Eivissa a l’estiu, amb la inevitable invasió turística, potser que es pensi en una de les illes balears més preciosa més enllà dels tòpics i l’agost. Precisament perquè també en esport aquest territori vol singularitzar-se i té ben escollit el següent objectiu i en quina disciplina vol destacar.

I és que Eivissa té clar que vol seguir l’exemple d’èxit dels europeus de triatló que va acollir i aquesta vegada es proposa doblar l’aposta. Saltar de nivell. Dels europeus al Mundial. De fet en les properes setmanes s’ha de saber si la candidatura presentada triomfa i la tercera illa balear passa a ser seu oficial del Mundial del 2022.

La notícia seria com un sorteig extraordinari: els plans del Consell i els ajuntaments passen per organitzar un esdeveniment que atrauria a 5.000 esportistes i la conseqüent atenció mundial d’una disciplina en clara puixança i, a més, hi ha el compromís de quadrar les dates per no alterar el cicle turístic i econòmic de l’illa, sinó perquè sigui un ‘plus’. És normal que la Federació Espanyola de Triatló es mostri confiada en sortir escollida: la unanimitat sembla garantida i els al·licients naturals d’Eivissa estan fora de qualsevol dubte.

Mundial de Multiesport
Oficialment el que s’aspira a organitzar transcendeix el triatló i es presenta com a ‘Mundial de Multiesport’ perquè reuneix disciplines diferents. En aquesta competició els països competeixen en duatló, aquatló, triatló cross, aquabike i triatló de llarga distància. És tota la parentela del triatló junta, pel que fa a tipologies de prova puntuable.

Suport dels ajuntaments

El Consell Insular d’Eivissa va organitzar una reunió amb tots els ajuntaments de l’illa, la Federació Espanyola de Triatló i el club Ibiza Half Triatlón, amb l’objectiu de treballar en l’organització conjunta del Mundial 2022.El conseller d’Esports, Salvador Losa, ha destacat “la bona predisposició mostrada pels ajuntaments de l’illa, pels esportistes i clubs illencs” i manifesta que és important la unanimitat del missatge que s´ha donat a la reunió, on tots han manifestat “la importància i repercussió que pot tenir per a Eivissa un esdeveniment esportiu d’aquest nivell, amb tots els municipis implicats valorant els efectes positius que pot tenir per a la imatge de l’illa, el seu valor com a seu de proves esportives de nivell mundial i de desestacionalització de la temporada”. “Ha de ser un projecte de tots, un projecte d’illa” assegura Losa.

L’impacte estimat
Losa ha destacat l’impacte que pot tenir les previsions donades per la Federació, de reunir prop de 5.000 esportistes a l’illa durant deu dies. “Tenim molta feina per davant, s’haurà de treballar amb les dates perquè no coincideixi amb cap altra prova organitzada i s’haurà que veure quines són les aportacions de cadascuna de les administracions i treballar per la implicació d’altres administracions, com ara el Govern balear i el Govern central”.