L’increïble defalliment de Jonathan Brownlee dóna el triomf a Mario Mola

1 minut de lectura

L’increïble final de les sèries mundials de Triatló d’aquest 2016 serà recordat durant molt de temps. Mario Mola i Jonathan Brownlee es jugaven el títol en la darrera prova. El mallorquí havia d’acabar entre els tres primers si volia assegurar el triomf a la general. En cas de no fer-ho, depenia del que fes Brownlee. La ciutat mexicana de Cozumel, que acollia la traca final de la temporada, estava expectant.

En una cursa calcada a la dels Jocs, Mola va perdre uns segons preciosos al tram de natació. Un marge petit però suficient per tal que els Brownlee s’escapessin a la prova en ruta de bicicleta. De fet, van fer forat i van arribar a superar el minut i mig d’avantatge sobre Mola. El mallorquí, com sempre, va fer valer la seva excel·lent cursa a peu per remuntar, però la tercera plaça estava lluny del seu abast. Els Brownlee van dur a terme una estratègia perfecta (un cop més). Van situar-se els primers amb diversos corredors entre ells i Mario Mola. Tot estava a punt per celebrar el triomf de Jonathan quan aquest va defallir.

388dc6d500000578-3795837-image-a-1_1474261554678

La calor tropical i l’esforç al límit va passar factura al seu cos. Les cames van deixar de respondre-li a pocs metres de la línia de meta i el seu germà Alistair va decidir ajudar-lo. Una imatge tremenda de suport familiar fins a creuar la línia de meta, però ja superats pel sud-africà Schoeman. El mallorquí Mola, que va rebre la notícia per part del seu company sud-africà d’entrenament Murray que l’esperava a meta, va poder celebrar un triomf impensable minuts abans.

VÍDEO de la seqüència completa:

Un podi marcat per l’absència

El podi final de les sèries mundials de triatló també ha ofert una imatge contundent: Mario Mola, primer (amb 4819 punts). Fernando Alarza, tercer. I el segon lloc, corresponent a Jonathan Brownlee (amb 4815 punts), buit. Ja anava camí de l’hospital per recuperar-se plenament.

14742475989115

Més enllà del final d’avui, la temporada del mallorquí ha estat sensacional i mereixedora d’un dels guardons més prestigiosos del triatló mundial. Ha acabat amb 4819 punts, tot just quatre més que Jonathan Brownlee.