Titan Tropic, tercera etapa: Carrasco el millor, Olga la nova reina

2 minuts de lectura

Viñales.- La per molts anomenada etapa reina, la tercera jornada del Titan Tropic, va tenir una altra vegada emocions, caigudes, rius, fang per tot arreu, corredors perduts, imponent paisatge i com si fos poc, un guanyador d’estrena: l’espanyol José Luis Carrasco , en que tant la jove cubana Olga Echenique és la dona més feliç en passar a liderar la classificació general.

Després de la sortida del bell poblat de Soroa, famós pel seu Orquidiari de 130 espècies, els valents “muntanyencs” van rebre el matí amb tres capbussades en petits rius -alguns cabalosos que van obligar a posar-se a l’esquena les bicis-, on al sortir els esperava un ascens impressionant que va fer estirar el gran grup més del compte fins quedar-se al capdavant 4 fugats.

El colombià i home líder, Diego Tamayo, el seu coequiper Roberto Bau, l’espanyol Francisco Zalamero i el cubà José Mojica van prendre la davantera i rodar en solitari per gairebé 40 quilòmetres, quan van ser atrapats pels veritables herois de la jornada, Carrasco i Ibon Zugasti , els que anaven com locomotores humanes sobre els seus cavalls d’acer, velocitat que no va poder sostenir el cubà.

K-20151208_036

L’últim tram, vorejant els mogotes de Viñales, va reservar un ritme intens que no es va veure afectat per les desenes de forats i corbes de la malmesa carretera -de vegades pur sender de terra-, on es van apostar nens, guajiros i dones per saludar la caravana, cosa que no poden fer durant les Voltes a Cuba ja que el recorregut d’aquest esdeveniment no passa per la muntanya.

Per a Cuba, una altra data de coratge i valor la van posar els quatre representants masculins, segons en la classificació per equips, a només 48 segons del club Gaes 3, després d’acabar setè i vuitè, Yasmani Balmaseda i César Rodríguez, respectivament.

No obstant això, la millor actuació a la llista de premis la va firmar de nou Olga Echenique, segona en el segment amb el mateix temps de la triomfadora, la catalana Mireia Barberà, vàlid per ascendir al lloc d’honor en la general amb una diferència gairebé decisiva quan resten dos dies de cursa.

Va ser molt dur tota l’etapa, però vaig dosificar la càrrega i ara sóc la més feliç no només per estar al capdavant de la prova, sinó perquè estic gaudint al màxim cadascun dels obstacles que venço en aquest primer esdeveniment de bicicleta de muntanya“, va declarar Olga després de més de sis hores de pedaleig continu, cosa que no havia fet en la seva carrera esportiva.

Pel ciclistes, vençut ja més de la meitat del trajecte programat, el més extraordinari segueix sent el paisatge natural cubà, ara matisat per vegas de tabac, bohíos només vistos en fotos, palmes per tot arreu i un verd que transmet esperances davant cada repte diari.

Per al quart i penúltim dia de competició està assenyalat un circuit de 73 quilòmetres en els paratges del municipi pinareño més turístic i Patrimoni cultural de la UNESCO des de 1999.

Classificacions Etapa (M)
1.- José Luis Carrasco (Sport Bike) 04:16:36
2.- Ibon Zugasti (Imparables) 04:16:36
3.- Diego Tamayo (GAES) 04:16:36

Classificació General: (M)
Diego Tamayo (Gaes) – 9:39:01
Ibon Zugasti (Imparables) – 9:39:31
José Luis Carrasco (Sport Bike) – 9:42:59

Classificació Etapa (F)
1.- Mireia Barbera (ESP) 06:12:58
2.- Olga Echenique (Cuba) 06:12:58
3.- Filomena Gomes (Portugal) 06:36:21

Classificació General (F)
1.- Olga Echenique (Cuba) 13:48:44
2.- Filomena Gomes (Portugal) 13:58:16
3.- Mireia Barbera (ESP) 14:08:03
4.- Danai Martínez (Cuba) 14:10:09

 

Joel Garcia, cap d’esports del Periódico Trabajadores de Cuba