Un US Open per fer més gran la llegenda El grand slam americà obre sense cap candidat a donar la sorpresa davant els grans favorits, amb ganes d’engrandir un palmarès absolutament estratosfèric

Roger Federer té 38 anys, Rafael Nadal 33 i Novak Djokovic 32. Entre els 3 sumen 54 títols de grand slam. Una autèntica bogeria. Hi ha Flushing Meadows, volen seguir sumant-ne un de nou en un any on la seva tirania segueix més viva que mai al circuit ATP.

El US Open no serà una excepció, de fet, són els tres màxims caps de sèrie per endur-se el torneig. De fet, Djokovic ja s’ha imposat al seu primer partit davant de Roberto Carballés, en tres sets, i Federer, tot i perdre el primer, no va tenir més problemes per desfer-se de Aumit Nagal.

Nadal, per la seva banda, s’estrena aquest amatinada contra l’australià John Millman, número 60 del rànquing mundial.

També dominen el rànquing ATP

Parlant del rànquing, a la classificació tennística d’aquest any, Djokovic, Nadal i Federer també ocupen els llocs de privilegi a l’ATP. El serbi és primer, el mallorquí segon, mentre que el suís ocupa la tercera posició.

Rafa Nadal a Roland Garros – Carine06

Amb aquesta classificació, de fet, ja s’han assegurat la seva participació a les ATP Finals d’aquest any a Londres.

Finalistes en els tres grand slams anteriors

El domini dels tres aquest any és tan important que si ens parem a analitzar les finals de l’Open d’Austràlia, Roland Garros i Wimbledon, a excepció del torneig francès on Thiem va ser finalista, a totes les finals hi ha participat algun del tres.

Djokovic contra Nadal a Austràlia, amb victòria de Djokovic; Nadal contra Thiem a París, amb victòria de Nadal; i Djokovic contra Federer a Wibledon, amb victòria pel serbi.

Roger Federer a Wibledon – Wikimedia Commons

Desgast responsable

Amb l’edat i tots els partits a les esquenes, tots tres jugadors també han après a controlar molt més els seus esforços, així doncs, tot i ocupar les tres primeres posicions del rànquing ATP, són els jugadors del top 15 amb menys tornejos disputats.

Novak Djokovic i Rafael Nadal sumen tres competicions disputades aquesta temporada, mentre que Roger Federer ha participat en 17 tornejos. Ens hem de remuntar fins el lloc número 16 del rànquing per trobar-hi un jugador amb menys tornejos disputats aquest 2019: Juna Martín del Potro amb 13.

Allargant una trajectòria esportiva que no sembla trobar cap hereu digne.