La segona joventut de Martina Hingis

2 minuts de lectura

El tennis femení de finals de la dècada dels noranta va tenir una protagonista indiscutible: Martina Hingis. La tennista suïssa, tot i que nascuda a l’antiga Txecoslovàquia, va emergir al panorama internacional quan el 1997, abans de fer els 17 anys, va guanyar l’Open d’Austràlia, el torneig de Wimbledon i l’Open dels EUA. Aquell mateix any va ser la jugadora més jove en ser la número 1 del rànquing mundial. Durant les temporades següents, Hingis seguiria guanyant títols per sumar un total de 209 setmanes (no consecutives) en la primera posició de la classificació.

Degut a la seva precocitat, Hingis apuntava a ser la millor tennista de tots els temps però la seva sort es va començar a acabar l’any 2001, en el qual només va guanyar tres tornejos en tota la temporada, cap dels més importants. Les lesions la començaven també a molestar i el 2003, amb només 22 anys, la tennista suïssa va anunciar que es retirava, farta de no passar-ho bé a les pistes.

Martina Hingis 4

El 2006, Hingis va anunciar que tornava a la competició. Només tenia 25 anys i, per tant, semblava que podia tornar a estar a dalt de tot. Però encara que va guanyar alguns tornejos, Hingis no va poder competir al nivell de les millors. A més, aquesta segona part de la seva carrera va acabar de la pitjor manera possible, amb un positiu de dopatge per cocaïna pel qual va ser sancionada dos anys tot i al·legar que la quantitat era tan mínima que no podia ser efecte d’una ingestió intencionada.

Però la carrera de Martina Hingis encara no s’havia acabat. El 2013, amb 33 anys, va anunciar un segon retorn però aquesta vegada per jugar en la categoria de dobles, una modalitat en la que en la seva primera etapa havia destacat arribant a ser la primera del món en aquesta especialitat i guanyant nou tornejos del Grand Slam amb parelles com Jana Novotna, Mary Pierce o Anna Kournikova.

Martina Hingis (1)

I aquest últim retorn de Hingis sí que ha estat del tot triomfador. En la tennista índia Sania Mirza hi ha trobat la parella perfecta. En l’últim any, juntes han guanyat a Wimbledon i als Opens dels EUA i Austràlia i actualment són les primeres del rànquing mundial de dobles. No només això, en la categoria de dobles mixtos, Hingis també domina a nivell mundial i també amb un jugador indi, Leander Pass.

Els Jocs de Rio, en els que Martina Hingis competirà amb quasi 36 anys, seran l’ocasió perquè la tennista suïssa aconsegueix una de les poques fites que li falten en la seva llarga carrera: una medalla olímpica. Hingis, que va debutar en uns Jocs ni més ni menys que a la llunyana edició d’Atlanta 1996, disputarà els dobles femenins amb la jove Belinda Bencic i els dobles mixtos amb tota una altra llegenda del tennis mundial, Roger Federer. La parella entre Hingis i Federer, segurament els dos millors esportistes suïssos de la història, serà un dels plats forts de la cita olímpica brasilera.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!