La progressió constant de Sara Sorribes

2 minuts de lectura

L’esclat espectacular a l’elit de Garbiñe Muguruza és només la punta de llança del tennis femení que pica pedra des de fa algunes temporades en categories inferiors per progressar entre les millors del món. És el cas de Sara Sorribes. La tennista de la Vall d’Uixó (Plana Baixa) va despuntar ben aviat. Amb 14 anys i 5 mesos va sumar el seu primer punt WTA. Era la més jove de la història de l’estat espanyol en aconseguir-ho. Des de llavors, Sorribes ha conviscut sota la pressió de les expectatives amb normalitat. Passet a passet no ha parat de millorar i ja és a un sol pas d’entrar al top 100 del rànquing mundial.

Sorribes celebra el triomf al torneig ITF belga de Westende (2014)
Sorribes celebra el triomf al torneig ITF belga de Westende (2014)

En categories inferiors Sara Sorribes es va proclamar campiona d’Europa júnior. També va ser finalista a l’Open dels EUA de dobles júnior el 2013. Després d’anys progressant, aquest 2016 ha completat una temporada excel·lent. Ha guanyat dos torneigs ITF de prestigi a Honolulu i, especialment, a Sao Paulo. Ha estat finalista en una altra cita ITF i ha consolidat la seva presència al nivell WTA. També ha debutat en un grand slam i s’ha enfrontat a tennistes com Ana Ivanovic o Carla Suárez. Tot plegat, per acabar millorant 170 llocs al rànquing WTA en els darrers dos anys.

El 2017, l’any dels grand slams

En el darrer any i mig Sara Sorribes s’ha acostumat a batallar cada accés a un torneig WTA des de les rondes prèvies. Els triomfs al circuit ITF s’ha convertit en triomfs en tornejos WTA, on ha aconseguit avançar fins als quarts de final en dues ocasions aquest 2016: a Seül i a Honolulu. De moment, però, només ha pogut disputar la fase final d’un grand slam. Va ser aquest estiu a Roland Garros, on va perdre contra la russa Pavlyuchenkova per 6 a 1 i 6 a 0. El gran èxit, però, ja havia estat superar les tres rondes prèvies per arribar al quadre final.

El 2017 hauria de ser l’any de consolidació de Sorribes a l’elit. De moment, ha rebut una magnífica notícia. El 17 de gener, quan comenci l’Open d’Austràlia, Sorribes té garantit l’accés al quadre final. Serà la seva segona participació en un grand slam, la primera per via directa. Sorribes ocupa actualment el lloc 106 del rànquing WTA i el torneig austral ha anunciat aquest dijous que totes les tennistes situades abans del número 107 WTA no hauran de disputar les rondes prèvies. Encara que sigui pels pèls, per l’absència per maternitat de la bicampiona Azarenka, Sorribes té motius per estar contenta.

Sara Sorribes, en acció aquest any a Roland Garros
Sara Sorribes, en acció aquest any a Roland Garros

La participació li assegurarà 40 punts més WTA i ingressos econòmics superiors als que ha obtingut en torneigs WTA o ITF. Si és capaç de superar alguna ronda, l’ascens cap al Top 100 serà una realitat. L’objectiu de la tennista de la Plana Baixa passa per continuar fent passes petites. Entrar a tots els quadres principals dels grand slams de 2017, jugar tornejos WTA amb regularitat. Si no hi ha lesions, no dubtem que ho aconseguirà.