Les pistes de tennis més curioses del món Recull de pistes ubicades en indrets excepcionals

Lluny dels grans torneigs i de les magnífiques instal·lacions dels clubs de tennis de Catalunya algunes pistes de tennis han brillat a partir de la seva singularitat. No totes són reals ni estables, però val la pena fer-hi un cop d’ull.

Església

Aquesta és la pista que ha motivat la notícia. Una instal·lació creada en una església a Milà que forma part d’una exposició interactiva de l’artista Asad Raza des d’aquesta mateixa setmana. Una sensació diferent en un espai insòlit. Els visitants, a priori, se n’adonen de la grandesa de l’art que els envolten tot jugant a tennis entre escultures i pintures amb uns quants segles d’antiguitat…

22964_191879

Plataforma aquàtica

Les pistes més singulars són aquelles que l’ATP ha decidit construir per promocionar un torneig o un esdeveniment singular. Us oferim tres exemples amb Roger Federer com a protagonista. A Doha, a Qatar, el suís va compartir exhibició amb Rafa Nadal en una pista flotant a l’aigua.

federer-nadal-tennis-doha-water

Heliport

Una imatge ja clàssica de la promoció d’un torneig ATP es va viure fa més de 10 anys a Dubai quan un dels hotels per excel·lència dels Emirats Àrabs Units va decidir reconvertir el seu heliport ubicat a la part més alta de l’edifici en una pista de tennis que va enfrontar Roger Federer amb André Agassi.

one-of-the-hotels-main-features-is-its-heliport-it-can-be-converted-into-a-grass-tennis-court-that-hanging-off-the-side-of-the-hotel-650-feet-up-is-the-highest-suspended-tennis-court-in-the

A la neu

Jugar a tennis a uns quants milers de metres d’alçada no és una pràctica habitual. Encara menys fer-ho en temperatures gèlides i acompanyats per la neu. En un acte promocional, Roger Federer va compartir la pista menys atrevida possible amb l’estrella de l’esquí alpí Lindsey Vonn.

roger-federer-lindsey-vonn-play-tennis-glacier

En una cova

Una companyia va decidir aprofitar el seu potent subsòl per instal·lar-hi dues pistes de tennis. Els globus estan limitats en aquestes coves situades al bell mig dels Estats Units d’Amèrica. Un club exclusiu per poder-hi jugar ha convertit una idea estrambòtica en una font d’ingressos gens menyspreable.

3505013

Al bell mig d’Escòcia

En un país de llargues extensions, paisatges magnífics i carreteres estretes és un petit privilegi topar-se amb una pista de tennis construïda al no-res que ofereix l’opció de jugar en un escenari molt especial. Propera a la franja costanera del país, és impracticable durant la major part de l’any.

item2.rendition.slideshowHorizontal.striking-tennis-courts-05-outer-hebrides-scottland

Half pipe

La pista de tennis que exerceix de foto reclam d’aquesta notícia no és del tot real. Es tracta d’una construcció fotogràfica de Frank Kunert que juga, com la resta del seu treball, amb la il·lusió de realitats impossibles. En aquest cas, a través d’una petita maqueta i d’una fotografia exposada en un museu alemany que combina el tennis amb un half pipe clàssic de l’skate.

Frank_Kunert_Tennis-Halfpipe_Versand_1_mittel_2

Mural

També ens hem d’endinsar en un museu, en aquest cas al d’art contemporari de Hawaii, per trobar aquesta pista marcada pel mural de l’artista Lin que vol jugar vincular l’entorn amb la pràctica esportiva. De totes les pistes de tennis reals pintades, aquesta té un encant especial.

14

Pista subaquàtica

No és una realitat, sinó un projecte en ferm liderat fa dos anys per l’arquitecte polonès Krystztof Kotala amb l’objectiu d’establir-ho sota el mar de Dubai. Un projecte faraònic per crear la primera pista de tennis subaquàtica del món i que, en cas d’acabar-se executant, podria ser l’escenari de torneigs de primera fila mundial. La imatge només és una aproximació d’allò que podria esdevenir a la realitat.

underwater-tennis-1

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!