Paula Badosa dona vida al tennis català

1 minut de lectura
La jugadora de Begur ha brillat en aquesta nova edició de Roland Garros arribant als quarts de final, el millor resultat que ha fet a un Grand Slam fins al moment.

Paula Badosa va estar a un pas d’entrar a semifinals, oferint un espectacle tennístic enfront Zidansek amb el seu característic joc agressiu, però aquest cop va caure de banda de l’eslovena per 7-5, 4-6 i 8-6. Va mostrar gran fortalesa mental una vegada més, que ha estat la tònica al llarg de tots els dies de competició, demostrant que la seva elegància i actitud positiva està present tant a la victòria com a la derrota.

El 2015 es va proclamar campiona del torneig en categoria júnior, resultat amb el que va guanyar molta notorietat a nivell internacional i amb el què va ser considerada una de les joves promeses del circuit femení. Des d’allà el camí no ha estat fàcil, atès que també va comportar l’augment de pressions externes que en alguns moments impedien que pogués entrar amb tranquil·litat a pista i deixar anar tot el seu potencial.

El pas del temps l’ha ajudat a tornar a guanyar confiança en el seu joc i sembla que el canvi d’entrenador també ha influït positivament en el procés per acabar de madurar i consolidar-se com a jugadora al circuit. La catalana i l’ex jugador Javier Martí formen el tàndem perfecte, entrenant intensament des de Madrid ha arribat un punt en què podem dir que pot enfrontar-se a la rival que sigui sense importar el rànquing.

Cédric Lecocq/FFT

Candidata a tot

Amb només 23 anys aquestes setmanes ha deixat ben enrere la jove promesa que va ser, per convertir-se en una de les jugadores més perilloses de qualsevol quadre i una clara aspirant a guanyar-se un lloc entre les millors raquetes del món. Ha posat el fermall d’or a una temporada de terra que ha superat amb nota, alçant el trofeu a Belgrad, amb una semifinal memorable a Madrid i amb resultat espectacular a París.

Aquestes setmanes ha complert un somni que pocs tennistes arriben a assolir. Esperem que tingui moltes més oportunitats per optar a títols i que aquest no hagi estat més que el principi. El pròxim objectiu de Paula Badosa és Wimbledon i de segur que amb la seva motivació i el seu domini de tots els cops s’adaptarà ràpidament a la superfície d’herba. Amb ganes de veure-la de blanc i emocionar-nos amb la seva entrega a pista per lluitar sempre per la victòria.