Marcel Granollers s’endú la victòria a Madrid

2 minuts de lectura
El veterà tennista barceloní guanya per primera vegada un torneig de dobles a l’estat espanyol.

Marcel Granollers ja fa molts anys que s’ha convertit en un dels grans especialistes en dobles del tennis mundial. Un quadre que sempre rep menys atenció mediàtica que el d’invididuals i en què són pocs els jugadors que ho fien tot a la capacitat de compenetrar-se amb un altre company per fer avançar la seva carrera professional. Granollers, que al llarg de la seva carrera ha compartit projectes amb el seu germà Gerard o amb el també català Marc López, ha trobat estabilitat amb el duo que conforma amb l’argentí Horacio Zeballos, un altre extraordinari jugador a l’hora d’aprofitar els espais i les singularitats pròpies del joc de dobles.

Aquest cap de setmana la parella catalanoargentina ha guanyat el primer trofeu d’aquest 2021 a Madrid. Ho han aconseguit per la porta gran, amb remuntada inclosa a la final davant el duo de favorits format per Pavic i Mektic. Una petita revenja després que els croats els eliminessin fa pocs dies a les semifinals de Montecarlo.

És la primera vegada que Marcel Granollers aconsegueix guanyar el títol de Madrid i és la tercera victòria al costat d’Horacio Zeballos en un Masters 1.000 després dels triomfs viscuts el 2019 a Canadà i a finals de 2020 a Roma. Precisament la capital italiana és l’escenari d’un nou Masters 1.000 que comença aquesta setmana i en què defensen títol.

La suma de punts assolida a Madrid ha permès a Granollers fer un gran salt al rànquing ATP i situar-se com el sisè millor tennista en dobles, ben a prop del seu màxim històric de fa uns anys. La posició al rànquing, però, és enganyosa, atès que els punts que Zeballos i el català defensen a Roma després del seu triomf el situen més aviat al novè lloc real, a l’expectativa del que passi aquesta setmana a la terra batuda romana.

El somni olímpic, ben viu

Sigui com sigui, la victòria a Madrid catapulta les opcions del català de ser als Jocs Olímpics aquest estiu, atès que ha sumat un bon coixí de punts que reforcen les seves opcions d’estar al Top 10 del rànquing mundial de dobles el proper 14 de juny de 2021, dia en què s’acaba Roland Garros i conclou la classificació olímpica. Només els 10 primers del rànquing mundial tenen plaça directa als Jocs, de manera que Granollers necessita fer un bon paper a Roma o a París per garantir que es manté en aquests llocs d’honor. En cas de classificar-se, seria la segona participació de Granollers en uns Jocs Olímpics després de l’experiència viscuda a Londres 2012 al costat de Marc López.