Una bombolla per jugar la champions

2 minuts de lectura
L’European Champions League canvia de dates i de sistema de joc per adaptar-se a la pandèmia.

El tennis de taula tindrà una gran cita esportiva el proper mes de desembre. Després de mesos d’incertesa finalment s’ha fet públic el nou format de la competició que reuneix els millors equips femenins d’Europa. Entre ells, per segon any consecutiu, s’hi ha colat el Girbau Vic TT, consolidat ja com un dels grans equips esportius femenins del nostre país. Davant la rebrotada de la Covid-19 arreu d’Europa els organitzadors han optat per concentrar la competició en pocs dies i en un sol escenari. L’aposta passa per una bombolla que no permetrà l’accés al públic però que facilitarà el seguiment televisiu de la competició.

El complex Sportspark Lissfeld de Linz, a Àustria, és l’indret triat per acollir aquesta bombolla en què hi accediran només deu equips. Del 3 al 8 de desembre es concentra tota la competició, en què s’opta per una doble fase de grups inicial abans de fer el salt a les semifinals i la final. Les catalanes encara no coneixen els equips que seran els seus rivals a la primera fase perquè els grups es definiran en un sorteig el dia 1 de desembre, amb la presència de tots els equips presents a la bombolla.

Buscar la sorpresa

L’objectiu del Girbau Vic TT serà intentar acabar la competició entre els vuit millors equips. Per aconseguir-ho haurà de fer valer el talent de Sofia Zhang, Gabriela Feher, Charlotte Carey i la jove jugadora del planter Sílvia Coll. Com és lògic, les catalanes partiran amb clar desavantatge davant els caps de sèrie del torneig (TTC Berlín Eastside, Linz AG Froschberg i TT Saint-Quentinois), que disposen de plantilles amb noms estel·lars i un ampli bagatge en la competició en el cas de les germàniques i les amfitriones. La resta d’equips participants confirmats a la bombolla són el Metz i el Lille francès, el Cartagena, el Hodonin de la República Txeca, el CarinthiaWinds austríac i el GDCS Do Juncal portuguès.

Charlotte Carey, la número 1 de Gal·les / David Fajula

Els equips tindran una limitació de set persones entre jugadores i personal tècnic per poder accedir a la bombolla, que arribarà pocs dies després de la segona edició de l’Spain Masters de Madrid. Allà Carey i Zhang intentaran tornar a plantar cara a jugadores plenament consagrades com la mataronina Galia Dvorak. El torneig madrileny ha de servir per a afinar la preparació de la gal·lesa i la catalana, dues peces claus per a un equip que la temporada passada va avançar fins als quarts de final de la competició i que va ser finalista de l’ETTU Cup el 2018.