El tennis de taula català brilla amb un doblet memorable a la Copa

2 minuts de lectura

Aquest dilluns comença el campionat estatal de tennis de taula. La cita que tanca la temporada enguany es disputa a Almeria i sempre ve precedida de la darrera gran competició de clubs: la copa del rei i la copa de la reina. Aquest 2017 dos equips catalans han trencat els pronòstics i han alçat el títol masculí i femení simultàniament. Un doblet històric que porta el segell del Suris Calella i del DKV Borges Vall.

suris calella
El Suris Calella, campió de la copa de la reina / RFETM

L’equip del Maresme ha guanyat la segona copa de la reina de la seva història. Feia 23 anys que no tastava l’èxit en aquesta competició i ho ha fet de forma imprevista després d’uns dies perfectes a Almeria. L’equip format per Sofia Xuan-Zhang, Alba Fernández i Gabriela Feher havia tancat la temporada a la superdivisió en una meritòria quarta plaça, per darrere de l’intractable UCAM Cartagena, el Girbau Vic TT i el Balaguer Villart Logístic. Amb la classificació directa per als quarts de final de la copa garantida, les de Calella va vèncer el Priego a quarts de final abans d’afrontar el duel contra el totpoderós UCAM Cartagena.

L’equip murcià havia dominat la competició a plaer en els darrers dos anys i comptava amb el títol de lliga assolit fa poques setmanes com a millor aval. A la copa, però, el Cartagena va veure com el Suris Calella completava una ronda memorable amb un 3 a 1 final sorprenent i benvingut. A l’altra banda del quadre el Girbau Vic havia avançat rondes amb solvència i es plantava a la final amb ganes de sumar un nou títol al seu palmarès després del darrer èxit de 2014. Duel català a la final. El Calella, però, va tornar a demostrar el seu estat de gràcia i va tornar a imposar-se per 3 a 1. Títol de copa molt celebrat per a un club que sempre es mou entre els millors però que feia molt temps que no tastava un èxit tan sonat com aquest.

El DKV Borges Vall torna a somriure

El mapa del tennis de taula estatal en categoria masculina traça un recorregut similar: favoritisme constant per a la potència econòmica de l’UCAM Cartagena (campió de copa en els darrers anys i vigent campió de lliga) i una alternativa forjada a Catalunya que de tant en tant és capaç de sacsejar el seu poder i passar-li la mà per la cara. A la copa del rei d’enguany el DKV Borges Vall ho ha tornat a fer. Ha alçat la segona copa del rei de la seva història tot just quatre anys després d’estrenar el palmarès.

El DKV Borges Vall celebra el triomf / RFETM
El DKV Borges Vall celebra el triomf / RFETM

En aquesta ocasió els de les Garrigues han superat dos equips andalusos a quarts (hispalis) i semifinals (Priego) abans de plantar-se a la final. Allà han sabut superar el Cartagena per 3 a 1 amb un doble triomf de Marc Duran i una altra victòria d’Oriol Monzó. Després dels grans èxits dels clubs catalans, aquesta setmana coneixerem si tenen continuïtat al campionat d’Espanya, en què Monzó, Duran i companyia parteixen entre els millors jugadors de la competició.