Galia Dvorak tindrà al davant a un ex número 1 del món, Timo Boll / FCTT

Galia Dvorak vs Timo Boll: un duel que serà realitat a Barcelona

2 minuts de lectura
La Federació Catalana de Tennis de Taula continua fent passes valentes en un dels seus millors aparadors.

Fa un parell d’anys, en la darrera edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis de Taula, l’organització va sorprendre amb l’elecció de Jordi Morales com un dels participants al torneig. L’esport inclusiu a primera línia, sense cap mania, per reconèixer el talent del campió del món paralímpic en classe 7. Enguany la valentia es manté ben viva amb una edició marcada per la presència de Galia Dvorak i María Xiao, les dues primeres dones que formen part del cartell d’un torneig nascut l’any 1983. I és que la Federació Catalana ha decidit superar qualsevol etiqueta i convidar dues dones i tirar endavant una competició mixta amb tots els ets i uts i amb l’al·licient de comptar amb l’ex número 1 del món Timo Boll.

Les dues jugadores olímpiques seran les grans protagonistes del torneig, passi el que passi al pavelló de La Salle Bonanova aquest dissabte 23 d’octubre. Menció especial, és clar, per a la mataronina, que s’enfrontarà a un dels jugadors més famosos (per qualitat, per rànquing, per joc i per veterania) d’aquest esport. L’alemany Timo Boll exerceix de cap de cartell i torna a Barcelona catorze anys després de jugar-hi per darrer cop. Sens dubte, és un enorme encert comptar amb algú com ell, més encara quan ve de ser subcampió olímpic per equips a Tòquio 2020 i és el vigent campió d’Europa. El sorteig de quarts de final ens regala un duel entre Boll i Dvorak en què la previsible desigualtat és irrellevant. Un dels millors jugadors del món contra una de les millors jugadores del nostre país. Quin espectacle.

Galia Dvorak tindrà al davant a un ex número 1 del món, Timo Boll / FCTT

La participació de Dvorak i Xiao vol posar en valor el tennis de taula femení i reivindicar el camí cap a la igualtat de gènere, amb l’esperança que aviat la consideració i tracte que tenen les competicions practicades per dones siguin equiparables a la dels homes. La tria d’ambdues jugadores entre els vuit participants fa justícia a les seves trajectòries. Dvorak és heptacampiona d’Espanya absoluta, ha pujat al podi de l’europeu per parelles, ha sigut or en uns Jocs Mediterranis i quatre cops olímpica. Xiao, que com la mataronina és filla de jugadors que van passar pel tennis de taula català, va néixer a Calella abans de créixer i formar-se a Madeira. Ocupa el lloc 71 del rànquing mundial femení i ha arribat a ser subcampiona de l’Open d’Oman en dobles mixtos.

D’altra banda, també cal celebrar la participació del jove Iker González, de només 18 anys. El de l’Escala és una promesa d’aquest esport, ja consolidat a la Superdivisió masculina amb l’equip local (CER l’Escala), i tindrà un debut més que exigent davant l’espectacular jugador xinès Hao Shuai.

Iker González, debutant al torneig amb només 18 anys / FCTT

El quadre de competició de quarts de final és el següent:

Hao Shuai – Iker González
Timo Boll – Galia Dvorak
Quadri Aruna – María Xiao
Kristian Karlsson – Endika Díez