Gàlia Dvorak i Sara Ramírez, protagonistes a la Lliga Europea de Nacions

1 minut de lectura

La Lliga Europea de Nacions és el nom oficial d’una de les competicions més rellevants de seleccions del tennis de taula dels propers mesos. Hi participen, aclarim-ho d’entrada, els estats del vell continent. El nom, de vegades, no fa la cosa.

Mentre a la lliga dos equips catalans dominen la superdivisió (El Balaguer en categoria femenina i el Borges en la masculina) amb solvència, la cita de seleccions s’ha fet un espai al calendari. Aquest dimarts 22 de novembre s’ha disputat la segona jornada de la fase de grups. Cada grup està format per tres seleccions, la primera de les quals es classificarà directament per al Championship Division de 2017, la màxima competició continental per països. El segon classificat haurà d’accedir a la repesca i el tercer es quedarà sense opcions.

A la selecció espanyola, tan femenina com masculina, hi ha representació catalana. Són tres palistes clàssics en les cites internacionals dels darrers anys: Sara Ramírez, Gàlia Dvorak i Marc Duran. El jugador del CTT Borges no ha participat en el clar triomf de l’equip masculí contra Bulgària per 3 a 0. Després dels dos primers partits el combinat que lidera Carlos Machado ja és líder de grup i no hauria de tenir massa problemes per mantenir la posició en les properes cites previstes per al 24 de gener i el 7 de març.

Gàlia Dvorak i Sara Ramírez agafen aire

Ramírez i Dvorak, a la lliga europea de nacions

No ho tindran tan fàcil Ramírez i Dvorak. Les dues jugadores han estat protagonistes del partit contra Suïssa a domicili en què s’han acabat enduent el triomf per 1 a 3. Dvorak ha viscut una competició singular: ha guanyat els dos partits que ha disputat, però en tots dos la seva rival s’ha hagut de retirar abans d’ara per lesió. Una casualitat que no deixa de sorprendre en una cita d’alt nivell. Ramírez, de la seva banda, ha plantat cara a Celine Reust, que només l’ha pogut superar al cinquè i definitiu set.

Amb aquest triomf les catalanes, amb María Xiao, assoleixen el primer triomf després de la derrota encaixada a casa contra Polònia en el primer partit de la Lliga Europea de Nacions. El 24 de gener tenen una cita decisiva contra les centreeuropees. Si guanyen, en funció del resultat, aspiren a la primera plaça. Si perden, hauran de batallar pel segon lloc. En joc, un lloc a l’elit del tennis de taula europeu.