150 dies de passió al Tennis Taula Sabadell

2 minuts de lectura

El 14 de juliol d’enguany va néixer formalment el Tennis Taula Sabadell. Han passat 150 dies d’una decisió complexa i d’un repte desconegut. Les discrepàncies envers a la gestió duta a terme pels responsables del Club Falcons Sabadell va portar a diversos membres d’aquella entitat a optar per sortir-ne i traçar un camí diferent, propositiu, en positiu.

Crear un nou club de Tennis de Taula a la ciutat vallesana era, vist des de fora, una idea arriscada. Però en 150 dies s’ha passat d’una idea incerta a un projecte sòlid que compta amb 70 jugadors, una escola d’iniciació, una escola d’adults, un equip de mares i 5 equips que lideren la classificació en categoria de territorial o bé de veterans. Per al Tennis de Taula català l’aparició de la nova estructura vallesana és una de les notícies més positives d’aquest 2016.

La passió, clau de l’èxit

Una de les ànimes més visibles del nou projecte és el seu president Pere Weisz. En els darrers 7 anys havia estat el màxim responsable de la secció de tennis de taula del Falcons i és un dels millors jugadors de la història d’aquest esport a casa nostra. Per resumir-ho en una xifra: ha arribat a proclamar-se 13 vegades campió d’Espanya en diferents categories.

tts-marisol-martinez-pere-weisz-i-juli-fernandez
Pere Weisz, amb la regidora d’esports i l’alcalde de Sabadell

Weisz apunta a La Fosbury una de les claus de l’èxit inicial: “Desprenem una il·lusió, una passió i unes ganes que es transmeten de seguida a la gent que entra a la sala per primera vegada. Som uns apassionats del què fem i som conscients que estem vivint un somni. Qui ve a fer una extraescolar o a practicar l’esport ho nota, li agrada i s’hi implica“.

Un projecte en creixement

El club utilitza les instal·lacions de l’Espai Emprius, davant el Campus Universitari de la UAB i continua en fase de creixement. Ho explica Pere Weisz: “Quan vam començar no érem conscients de la feina que comportaria la idea, que volíem convertir en un projecte interessant. No era una decisió pensada durant mesos, però teníem clar que volíem abarcar tots els projectes que tenim en marxa. Si tot rutlla bé, també volem obrir noves línies, com el tennis de taula per a gent gran o per a persones amb discapacitat“.

En plana competitiva, la qualitat de diversos jugadors del Tennis Taula Sabadell, amb experiència en categories superiors, fa que obtinguin bons resultats. Aquesta temporada de debut diversos equips apunten a l’ascens i fins i tot al doble ascens de categoria. En qualsevol cas, Weisz reconeix que és un front que il·lusiona a l’entitat: “Encara hem de definir cap a on volem anar, però sí que tenim la idea de buscar un equip de nacional si n’hi ha que vulguin vendre la plaça. Creiem que tenim prou nivell esportiu per poder-hi jugar i fer-hi un bon paper“.

Tennis Taula Sabadell

Activitats formatives i solidàries

L’escola és un dels pilars fonamentals del Tennis Taula Sabadell. Però no és l’únic projecte enfocat a l’etapa formativa. Aquest mes de desembre organitzaran un Campus de Nadal que comptarà amb nens i nenes de Sabadell o Terrassa, però també de Barcelona, Igualada, Sallent i Camprodon. Durant les festes nadalenques el club també organitzarà la primera edició de l’Open Veterans Santi Vidal i tot i que encara no hi ha una data tancada, també estan ultimant els preparatius d’un torneig femení en què el projecte de “Mares TT” hi tindrà un pes fonamental.

En les darreres setmanes l’entitat sabadellenca també ha mostrat el seu compromís solidari. De la mà de l’Associació “Juntos Podemos Vencer” ha organitzat una jornada solidària per al proper 18 de febrer. Els beneficis que es recaptin aniran destinat directament a aquesta entitat, que vol ajudar la lluita d’un nen de 6 anys que pateix la malaltia Nieman Pick Tipus C, que a dia d’avui no té cura.

Li demanem a Pere Weisz un desig per als propers mesos: “Que el projecte continuï rutllant, que per treball, il·lusió i ganes, ens ho mereixem“.